Juri, Dereceye Giren Yemekleri Belirlemede Zorlandi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Kale Turizm Otel Isletmeciligi ve Meslek Yüksekokulunda, Türk Mutfagi Haftasi çerçevesinde yemek yarismasi düzenlendi. Yemeklere not veren juri üyeleri, dereceye giren yemekleri belirlemede zorlandi.

Juri, Dereceye Giren Yemekleri Belirlemede Zorlandi
T.C Cumhurbaskanligi himayelerinde gerçeklestirilen ve 21-27 Mayis tarihleri arasinda kutlanan "Türk Mutfagi Haftasi" çerçevesinde Kale Turizm Otel Isletmeciligi ve Meslek Yüksekokulunda yemek yarismasi düzenlenerek ilgi gördü. Cumhurbaskani Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde hazirlanan Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan 81 ile özgü lezzetlerin bir araya toplandigi “Asirlik Tariflerle Türk Mutfagi” isimli kitaba bagli kalinarak düzenlenen yarismada juri üyeleri, dereceye giren yemekleri belirlemede zorlandi. Kale Turizm Otel Isletmeciligi ve Meslek Yüksekokulunda Asçilik programi 2. Sinif ögrencileri yöresel lezzetlerin de bulundugu tencere yemekleri, bulgur yemekleri ve tatli olmak üzere 3 kategoride 9 ayri reçete hazirladi. Yarismada jüri üyeligini ise, Kale Turizm ve Otel Isletmeciligi Meslek Yüksekokulu’ndan Asçilik programi ögretim elemani Ögretim Görevlisi Yasar Can Atas, Ögretim Görevlisi Hüseyin Deniz, Yüksekokul Müdürü Ögr. Gör. Suat Kulusakli, Doçent Doktor Hulusi Binbasioglu, Ögretim Görevlisi Doktor Yasemin Keskin Yilmaz, Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Nogay, Battalgazi Belediye Baskan Yardimcisi Ismet Sarigül, Malatya Il Kültür Turizm Sube Müdürü Ali Cengiz, Büyüksehir Belediyesi Turizm Tanitim Sube Müdürü Savas Kazancioglu, Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Mehmet Hanifi Acar, Yöresel Ürünler Ve Kooperatif Sube Müdürü Ebubekir Gür yapti. Yarismada “Tencere Yemekleri Kategorisinde” birinci Hünkar Begendi yemegi ile Asli Kardelen Topçuoglu, ikinci Kuru Biber Patlican Dolma ile Mehmet Demiral, üçüncü ise Islim Kebabi ile Özgen Göçeri oldu. “Bulgur Yemekleri Kategorisinde” Anali Kizli yemegi ile Ferda Karabulut birinciligi, Eksili Köfte yemegi ile Zeynep Alkaya ikinciligi, Kiraz Yapragi Sarmasi ile Nasibe Akçin de üçüncülügü kazandi. Son kategori olan “Tatlilar Kategorisinde” ise birinciligi Incir Uyutmasi tarifi ile Esma Kapkin, ikinciligi Visneli Ekmek Tatlisi ile Mesude Gövtas ve üçüncülügü Ayva Tatlisi ile Selenay Kavak kazandi.

Yarisma programi Asçilik programi Ögr. Gör. Yasar Can Atas’in sonuçlari açiklamasi ve toplu fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA