GAÜN Ögrencileri HAVAS Yöneticileriyle Bulustu

HAVAS Insan Kaynaklari Genel Müdür Yardimcisi Onur Kumtepe ve Mali Isler Genel Müdür Yardimcisi Özlem Tezcan tarafindan ’’Havacilikta Dönüsüm Yöntemi’’ ve ’’Havacilikta Finansal Süreçler’’ konferansi verildi.

GAÜN Ögrencileri HAVAS Yöneticileriyle Bulustu
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafindan GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçeklestirilen konferansin açilisinda konusan Havacilik Yönetimi Bölümü Baskani Dr. Ögr. Üyesi Nisa Seçilmis, havacilik sektörünün dinamik bir sektör oldugunu belirtti.

Sektörün kisileri, ülkeleri kitalari birbirine baglayarak uluslararasi mobiliteyi sagladigini ve ülkelere büyük rekabet avantajlari da getirdigini kaydeden Dr. Ögr. Üyesi Seçilmis, konusmasinin devaminda fakülte ve bölümle ilgili bilgi verdi.

’’Mezun olmadan is arayin’’

Konusmasinda ögrencilere sektörle ilgili önemli tavsiyelerde bulunan HAVAS Insan Kaynaklari Genel Müdür Yardimcisi Onur Kumtepe,havacilik sektöründe Ingilizce bilmenin çok önemli oldugunu belirtti.

“Mezun oldugunuzda is arayacaksaniz çok geç kalirsiniz” diyen Kumtepe, “Birçok özellik gerekiyor ama Ingilizce çok önemli. Uluslararasi uçuslarin olmadigi bir havalimaninda çalismayip, yerel kalabilirsiniz ama dili sizi daha uzaga götüren bir enerji gibi düsünün. Tek bir nota ile müzik yapamazsiniz, birçok notanizin olmasi gerekiyor. Temel konu bu sektörde ilerlemek istiyorsaniz kesinlikle dil bilmeniz, potansiyelinizi asmaniz gerekiyor” dedi.

Havacilik sektörünün dinamigi geregi krizlerden çok hizli etkilenen bir sektör oldugunu belirten Kumtepe, turizme yapilan yatirimlarla birlikte Dünya’da havacilik sektörünün de çok hizli büyüdügünü belirterek, “Bununla birlikte etrafindaki halkalar; yer hizmetleri, turizm sirketleri de büyüdü. Türkiye’nin ekonomisini de domine eden bir haldeyken yasanan en küçük krizlerde dahi turizmin etkilenmesiyle havacilik da etkileniyor.11 Eylül saldirilari, yanardag patlamasi gibi uluslararasi olaylar; 2016 yilinda yasadigimiz kriz sadece Türkiye’ye has olan krizler darbe girisimi, terör olaylari Türkiye’yi, turizmi ve havaciligi etkiledi. Havacilik dolayisiyla krizlere çok hizli adapte olabilir hale geldi. Bu sektörde kriz her zaman olabilir ama kriz her zaman firsatlari da beraberinde tasiyor.”

’’Dil konusunda kendinizi gelistirin’’

Havacilik sektörünün çok ciddi bir finansal ihtiyaç ve döngünün oldugu bir yapi oldugunu vurgulayan Mali Isler Genel Müdür Yardimcisi Özlem Tezcanise konusmasinda, “Havacilik sektörü, her zaman da ciddi yatirimlarin yapilmasi gereken bir sektör. Dönüsüm demek yeni yatirimlar ve finansman ihtiyaci demek. Diger yandan hem otoritelere hem de çalisanlariniza ve paydaslariniza karsi sorumluluklarinizi da yerine getirmeniz gereken, kurallari ve sigorta ihtiyaçlari olan bir sektör” diyerek, katilimcilara havacilik sektöründeki sirketlerin gelir-gider tablosu konusunda bilgi verdi. Konusmasinin devaminda fakülte ögrencilerine de önerilerde bulunan Tezcan, “Mezun olmadan önce mutlaka dil konusunda kendinizi gelistirin. Havacilik sektöründe belli pozisyonlar var ve özellikle Ingilizce olmazsa olmaz” dedi.

Kaynak: İHA