Mus'ta 65 Yillik Baba Meslegini Sürdüren Kardesler Kente Yilda 30 Milyon Lira Katki Sagliyor

Mus’ta 1958 yilindan bu yana eski kasar peyniri üretimi yapan Rençber ailesi, mandiralarinda ürettikleri eski kasarlari ülkenin dört bir yanina göndererek kent ekonomisine yilda 30 milyon lira katki sagliyor.

Mus'ta 65 Yillik Baba Meslegini Sürdüren Kardesler Kente Yilda 30 Milyon Lira Katki Sagliyor
Yarim asri askin süredir peynir üretimi yapan aile, yayla ve köylerden topladiklari dogal sütleri, tesislerinde isleyerek eski kasar peynirine dönüstürüyor. Yilda 300 ton civarinda eski kasar peyniri üreten isletmeler, ürünleri 40 gün beklettikten sonra soguk hava depolarina göndererek 4 ay boyunca muhafaza ediyor. Bekleme sürecinin ardindan depolardan çikarilan eski kasarlar, ülkenin birçok kentine gönderiliyor.

“Yillik yaklasik 600 ton süt aliyoruz”

Mus’ta 65 yildir peynircilik yaptiklarini anlatan isletme sahibi Orhan Rençber, babadan kalma meslegi sürdürdüklerini söyledi.

Sütleri genellikle yüksek yerlerdeki yaylalardan aldiklarini belirten Rençber, “Burada eski kasar yapiyoruz. Kasarlarimiz inek, koyun ve keçi sütünden yapilmaktadir. Sütlerimiz buraya geldikten sonra belli bir asamadan geçiyor. Sulu ve kuru haslama yapiyoruz. Yillik yaklasik 600 ton süt aliyoruz. Bu sütten 50 ton civarinda eski kasar üretiyoruz” dedi.



“Mus ekonomisine 30 milyon Türk Lira katki saglaniyor”

Mus genelinde yaklasik 300 ton civarinda kasar üretildigini vurgulayan Rençber, “Aile olarak Mus ekonomisine yillik 30 milyon Türk Lirasi katki sagliyoruz. Bu ürünlerimiz genellikle Istanbul, Bursa ve bazen de Ankara ile Izmir’e gider. Ürünlerimizi burada yaklasik 40 gün dinlendirdikten sonra paketleyip Istanbul ve Bursa’daki soguk hava depolarina gönderiyoruz. Orada da 4 ay kaldiktan sonra satisa sunuyoruz. Ürünlerimizde kesinlikle hiçbir katki maddesi yoktur ve yag orani da yüksektir” diye konustu.

Kaynak: İHA