Kütahya'da 'Siber Vatan' Egitimlerini Tamamlayan 45 Ögrenciye Sertifika

Kütahya’da Kalkinma Ajansi ile Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) arasinda imzalanan protokolle hayata geçirilen ’Siber Vatan’ programi çerçevesinde ilk egitimlerini tamamlayan 45 ögrenciye sertifikalari verildi.

Kütahya'da 'Siber Vatan' Egitimlerini Tamamlayan 45 Ögrenciye Sertifika
Törene; Vali Ali Çelik, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazil Uysal, "DPÜ siber güvenlik konusunda çok önemli bir ivme yakaladi. Her zaman kötülükleri def etmek, iyilik yapmak daha önemlidir. Siber güvenlik böyle bir sey. Sizlerin yaptigi is çok önemli" diye konustu.

Bilgiyi kullanan, koruyan ve gelistiren ülkelerin öne çikacaginin altini çizen Vali Ali Çelik, “Sansliyiz; Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Sayin Mustafa Varank’in, Bakanligimizin genis bir vizyonu ve bu alana ilgi duyan, kendini gelistiren çok sayida gencimiz var” dedi.

Gençlere, “Özellikle milletimiz adina girdiginiz yola odaklanmanizi rica ediyorum” diyen Vali Ali Çelik konusmasini su sözlerle sürdürdü: “Ne kadar odaklanirsaniz ve buna zaman ayirirsaniz o kadar basarili olursunuz. Egitimin sürekliligi, devam niteligi çok degerli. Girdiginiz alandaki degisim o kadar süratli ki sizin onu yakalayabilmeniz ve bir adim önden gidebilmeniz lazim ki rakipleriniz de çok fazla. Dünyada bu alanda kendini gelistirmeye çalisan milletler, gruplar, camialar var. Onun için sizin farkli alanlarda zaman harcamaya vaktiniz yok. Insallah bu ise odaklanirsiniz ki ülkemiz adina çok degerli olur.”

Tören sertifikalarin takdim edilmesinin ardindan sona erdi.

“Beyaz Sapkali Hacker ve Temel Linux” egitimleri tamamlanan Siber Vatan Programi’nin ikinci asamasinda “Sizma Testi” egitimi verilecek. Programin ilerleyen bölümlerinde ise ögrencilere siber güvenlik sektöründe faaliyet gösteren isletme, kurum ve kuruluslarda stajyerlik imkânlari taninacak.
Kaynak: İHA