Izmir Merkezli 26 Ildeki FETÖ Operasyonunda 44 Kisi Gözaltina Alindi

Izmir merkezli 26 ildeki, Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahli Kuvvetleri’ndeki (TSK) yapilanmasina yönelik sorusturmada haklarinda gözalti karari verilen 60 süpheliden 44’u yakalandi.

Izmir Merkezli 26 Ildeki FETÖ Operasyonunda 44 Kisi Gözaltina Alindi
Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan FETÖ/PDY sözde TSK yapilanmasinin asker ve sivil unsurlarina yönelik yürütülen sorusturma (planli operasyonlar dizisinin 24. asamasi) çerçevesinde; Milli Savunma Bakanligi, Milli Istihbarat Teskilati ve Kuvvet Komutanliklari ile saglanan koordinasyon ve veri karsilastirilmasina dayali islemler neticesinde tespit edilen 11’i Kara Kuvvetleri, 16’si Deniz Kuvvetleri, 2’si Hava Kuvvetleri Komutanliklarina ve 8’i Jandarma Genel Komutanligi’na mensup 29’u muvazzaf 37 asker sahis, 23’ü darbe girisimi sonrasi ilisikleri kesilen askeri okul ögrencisi olmak üzere toplam 60 kisi hakkinda yakalama karari verildi.

Ayrica, hakkinda gözalti karari verilen süphelilerin 1’i Yarbay, 3’ü Binbasi, 8’i Üstegmen, 3’ü Tegmen, 14’ü Astsubay ve 8’inin Uzman Çavus rütbesinde oldugu ögrenildi. Yargitay 16. Ceza Dairesinin açikça delil kabul ettigi tesadüfle açiklanmayacak sekilde, örgütsel irtibat tarzina uygun olarak ankesörlü/kontörlü sabit hat bulunan toplam 60 süphelinin yakalanmasi için Izmir Emniyet Müdürlügü TEM Sube Müdürlügü ve Izmir Il Jandarma Komutanligi ile birlikte Izmir ve 26 ilde es zamanli çalisma yürütüldü.

44 süpheli gözaltina alindi

Izmir Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ve Izmir Il Jandarma Komutanligi ekiplerince, Izmir merkezli 26 ilde baslatilan operasyonda 60 süpheliden 44’ü yakalandi. Operasyona iliskin firari sahislarin yakalanmasi için çalismalarin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA