Elektrik Diregini Yikilmasin Diye Önce Eve Bagladi, Sonra Kalasla Saglamlastirdi

Rize’nin Güneysu ilçesinde evinin önündeki elektrik diregi egilen vatandas yikilmasin diye diregi sirma telle eve bagladi.

Elektrik Diregini Yikilmasin Diye Önce Eve Bagladi, Sonra Kalasla Saglamlastirdi
Ilçeye bagli Kibledagi köyünde yolun yapilmasiyla zarar gören elektrik diregi egilmeye basladi.

Diregi gören vatandaslar elektrik dagitim sirketine haber vermesine ragmen sonuç alamayinca kendi yöntemlerini kendileri bulmak zorunda kaldi. Davut Köse isimli vatandas diregi devrilmeye basladigi yönün tersindeki binanin balkonuna sirma tel ile bagladi. Yine de saglamligindan süphe eden Köse bir de direge çapraz kalas çakarak saglamlastirdi.

Elektrik diregi kopmasin diye eve çelik halat ile bagladiklarini, onun da yetmedigini görünce baska bir direk ile desteklemeye çalistiklarini ifade eden Davut Köse, “Yol yapilinca biz de yüklenici firmaya haber verdik ve ‘Bu diregi buradan kaldiralim baska bir çözüm bulalim’ dedik. Aradan yillar geçti, yol buraya geleli 7 yil oldu. 2 yildir da elektrik arizayi ariyorum, isleminiz sonlandirilmistir diyor. Bende saniyorum ki isimizi çözdüler. 6 kez bu böyle oldu. Sikayet ettim, dilekçe verdim hiçbir gelisme olmadi. Biz de geçici olarak halat ile balkona bagladik. Her geçen gün demiri koparmaya çalisinca biz de asagidan bir direk verdim ona. Bekliyoruz simdi, insallah gelip yapacaklar” dedi.

Diregin kopmasindan endise duyduklarinin altini çizen Köse, “Koparsa alti mezarlik, orada amcamin mezarligi var. Yengem orada Fatiha okumaya gidiyor, kadin korkuyor. Bir taraftan diregi gözetliyor, bir taraftan Fatiha okuyor. Bazen ben gidip diregi elimle tutuyorum ki rahatlikla okusun da gitsin diye. Altinda yine yol var. Yola düserse de yol kapanacak, yaz sezonu herkes çaya bahçeye gidiyor. Yola düserse can kaybi da yasanabilir. Endise içerisindeyiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA