Dügün Sezonu Açildi, Faytoncular Zamanla Yarismaya Basladi

Türkiye’de yaklasik 2 yil devam eden pandeminin ardindan açilan dügün sezonu ile birlikte dügüncüler ve faytoncular zamanla yarismaya basladi. Adeta dügünden dügüne kosan faytoncular, bir dügünden digerine yetisebilmek için kamyonla tasinmaya basladi.

Dügün Sezonu Açildi, Faytoncular Zamanla Yarismaya Basladi


Türkiye’nin en batisinda yer alan illerden Aydin’da gelinlik kizlar ve sünnet çocuklari bu mutlu günlerinde lüks otomobiller yerine fayton kullanmaya basladi.

Gelinlik kizlarin ve sünnet çocuklarinin bu tercihi en çok atçilari sevindirirken Aydin’da sayilari oldukça az olan faytoncular taleplere yetisebilmek için zamanla yarismaya basladi.

Dügün mahallinde gelin ve sünnet çocuklarini tasiyan faytonlar dügünler arasindaki mesafeyi daha kisa sürede ulasabilmek için kamyonla tasinmaya basladi.



Aydin’daki faytonculardan Kadir Beygirci, özellikle pandemiden sonra artan dügünlerde gelin ve sünnet çocuklarinin nostaljiye yöneldigini belirterek, “Türk tarihinin her noktasinda at vardir. Ve atlar Türkler için hayatin ayrilmaz bir parçasidir. Eskiden otomobiller olmadigi için gelinler ve sünnet çocuklari özel süslenmis atlarin sirtinda tasinirdi. Sonra lüks otomobiller tercih edilmeye baslandi. Simdi yeniden at ve fayton tercih edilmeye baslandi. AT ve fayton sayisi yetersiz olunca bizler de eskiden atla gittigimiz dügünlere kamyonla gitmeye basladik. Bu sekilde hem zaman kazanmis oluyoruz, hem de bir yandan trafigi rahatlatip diger yandan da dügün sahiplerinin gönlünü aliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA