Dogalgazli Mahalle Firinlari Hizmete Sunuldu

2022 yili içinde yapimi planlanan ve imalati tamamlanan 30 Agustos Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Zafertepe Mahallesi dogalgazli mahalle firinlarinin açilisi yapildi.

Dogalgazli Mahalle Firinlari Hizmete Sunuldu
Açilis programlarinda konusan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, firinlari yapmanin belediyenin görevi oldugunu ifade ederek, mahalle sakinlerinden firinlarina sahip çikmalarina ve korumalarini istedi. Baskan Isik, “30 Agustos, Fatih ve Zafertepe Mahallelerimizde dogalgazli mahalle firinlarimizin açilisini mübarek Cuma gününde gerçeklestiriyoruz. Daha önce 2021 yilinda Gaybiefendi, 100. Yil ve Cumhuriyet Mahallelerimizde 3 firinlarimizi açtik ve halkimizin hizmetine sunduk. Diger mahallelerimizden gelen talepleri degerlendirerek, imar, mülkiyet ve yer durumu uygun olanlara bu hizmetleri kazandirdik. Diger mahallelerimizdeki talepler için çalismalarimiz devam ediyor” dedi.

Mahalle firinlari maliyetinin 535 bin lira oldugunu belirten Baskan Isik, “Bir firinimizin maliyeti 100 bin liranin üstünde. Bugün ihalesini yapsak bu rakamlara bu firinlarimizi yapamazdik. Yapmak bizim görevimiz, sehrimizin talebi. Hemsehrilerimize yapilacak her türlü hizmet bizim için önemli. Yapildiktan sonra bunlarin devami, kullanimi ve korunmasi da mahalle sakinlerimizin elinde. Üzerinde hassasiyetle durmamiz gereken bir konu var. Burada pisen ürünlerin evlerimizdeki ihtiyaçlar kadar olmasi lazim. Buralarda pisen ekmeklerin bir kismi satildigi ve firincilarla haksiz rekabete yol açtigi yönünde sikayetler geldi. Bunun mahallelerimizde olacagina ihtimal vermiyorum ama bunu da hatirlatmak gerekiyor. Firinlarimiz mahalle sakinlerimize hayirli olsun” diye konustu.

30 Agustos Mahallesi Muhtari Abdullah Yilmaz, Fatih Mahallesi Muhtari Nurcan Duygu ve Zafertepe Mahallesi Muhtari Ahmet Gözel, yapilan hizmet için Baskan Isik ve ekibine tesekkür etti.
Kaynak: İHA