Azerbaycanli Minik Fatima, Lokman Hekim Van Hastanesinde Sifa Buldu

Azerbaycan’da yasayan 12 yasindaki Fatima Abdullayeva, Lokman Hekim Van Hastanesinde yapilan basarili ameliyatla sagligina kavustu.

Azerbaycanli Minik Fatima, Lokman Hekim Van Hastanesinde Sifa Buldu
Konuyla ilgili açiklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Çocuk Cerrahisi Doç. Dr. Veli Avci, Azeri kiz Fatima’nin siddetli karin agrisi ile hastaneye geldigini ifade ederek, “Kizimiz siddetli karin agrisi sikayetiyle geldi. Çocugun yumurtasinin yaptigi tüpler çürümüstü. Apandisiti ona bagli olarak iltihaplanmisti ve patlamak üzereydi. Bunun yaninda karin içinde 7 santimetre çapinda apse vardi. Ondan dolayi sikayetleri sürekli artiyordu. Önce Nahçivan’a gitmisler. Orada ameliyat yapamayacaklarini, Türkiye’ye gitmesi gerektigini söylemisler. Igdir’a gitmisler, Igdir’daki çocuk cerrahisi arkadaslar ameliyatin zor oldugunu söyleyerek Van’a göndermisler. Van’da biz ameliyatini yaptik ve sifa buldu. Su anda saglik durumu iyi ve taburcu asamasina geldi” dedi.

Azeri kiz Fatima ise sagligina kavustugu için mutlu oldugunu ifade ederek, “Çok agrim vardi. Çok rahatsizdim. Doktora çok tesekkür ediyorum. Beni iyilestirdi. Kendimi çok iyi hissediyorum” ifadelerini kullandi.

Azeri kiz Fatima’nin annesi de, “Çocugum çok rahatsizdi. Nahçivan’a götürdük. Onlar bilmediklerini ve Igdir’a götürmemizi söylediler. Igdir’da da çocuk cerrahisi bakti ve ‘yapamam, onu Van’a götürün’ dediler. Bizde Van’a geldik. Sükürler olsun, Veli Hocaya rast geldik. Onun sifali elleri sayesinde çocugum iyilesti. Iyi ki buraya gelmisiz” diye konustu.

Kaynak: İHA