Tavsanli MYO'dan Dumlupinar Ve Aizanoi'ye Ziyaret

Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Tavsanli Meslek Yüksekokulu, (MYO) zaferin 100. yili etkinlikleri çerçevesinde Dumlupinar ilçesine ve Aizonai Antik Kenti‘ne ziyaret düzenledi.

Tavsanli MYO'dan Dumlupinar Ve Aizanoi'ye Ziyaret
Zaferin 100. yili etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen gezinin ilk duragi olan Dumlupinar ilçesinde ögrencilere Vali Yardimcisi ve Dumlupinar Kaymakami Bugra Karadag ile Dumlupinar Belediye Baskani Semsettin Akagaç da eslik ettiler.

Kurtulus Savasi Müzesi’nin ziyaretiyle baslayan ziyarette müze yetkilileri tarafindan Dumlupinar Meydan Muharebeleri üç boyutlu harita üzerinden ve tarihi belgeler ile anlatildi. Gezinin devaminda Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtulus Savasi sirasinda kullandigi Atatürk Karargah Evi Müzesi’ne geçilerek Atatürk ve silah arkadaslarinin stratejik planlamalari ve hatiralari, Halide Edip Adivar’in hatiralari ögrencilere aktarildi. Son olarak ögrenciler Dumlupinar Sehitligi’ne geçerek sehit mezarlari, Sehit Baba Ogul Aniti, Üç Komutan Aniti, Milisler Aniti ve 99 merdivenle çikilan Mehmetçik Aniti’ni görme olanagi buldular.

Ziyaretin ikinci bölümünde Çavdarhisar’a geçen ögrenciler, Aizanoi Antik Kenti’nde bulunan Zeus Tapinagi, Antik Tiyatro, Antik Hamam ve Borsa olarak bilinen bölgeleri ziyaret etti. Çavdarhisar Belediye Baskani Halil Baser, Çavdarhisar MYO Müdürü Doç. Dr. Eray Acar, DPÜ Arkeoloji Bölümü Baskani Prof. Dr. Gökhan Coskun’un destekleri ile gerçeklestirilen ziyarette Arkeolog Fikret Aksoy tarafindan antik kent hakkinda ögrencilere bilgiler verildi.

Gezi hakkinda Tavsanli MYO’dan yapilan açiklamada, Vali Yardimcisi ve Dumlupinar Kaymakami Bugra Karadag’a, Dumlupinar Belediye Baskani Semsettin Akagaç’a, Çavdarhisar Belediye Baskani Halil Baser’e, ziyarete katki sunan MYO Müdürleri Prof. Dr. Ismet Çelik ve Doç. Dr. Eray Acar ile akademisylere ve Tavsanli’da etkinlik gösteren kamu kurum ve kuruluslarina tesekkür edildi.
Kaynak: İHA