Azerbaycan, Ermenistan Ve AB Arasindaki Üçlü Toplanti Brüksel'de Basladi

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ve Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel’in Belçika’nin baskenti Brüksel’deki üçlü toplantisi basladi.

Azerbaycan, Ermenistan Ve AB Arasindaki Üçlü Toplanti Brüksel'de Basladi


Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan arasindaki üçlü toplanti Belçika’nin baskenti Brüksel’de basladi.

Görüsmenin gündeminde, Azerbaycan ve Ermenistan arasinda baris anlasmasinin hazirlanmasi, sinirlarin belirlenmesi, iletisimin ve ulasimin açilmasi konusunda ilgili komisyonlarda müzakerelerin açilmasi konulari yer aliyor.

Görüsmede ayrica, mayin sorunu da dahil olmak üzere insani meseleler, 1’inci Karabag Savasi’nda kaybolan Azerbaycan vatandaslari, Ermenistan’daki Azerbaycan halkinin toplu mezarlari, tarihi ve kültürel anitlari konularinin da ele alinmasi bekleniyor.

Cumhurbaskani Aliyev ve Ermenistan Basbakani Pasinyan, Avrupa Konseyi Baskani Charles Michel’in davetiyle 14 Aralik 2021 ve 6 Nisan 2022 tarihlerinde Brüksel’de bir araya gelmisti.
Kaynak: İHA