Ukrayna'da Ihtiyaç Sahipleri Için Ücretsiz Magazalar Hizmet Veriyor

Ukrayna’nin Çernihiv kentinde 14 magaza, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Rusya- Ukrayna savasi devam ederken, Ukrayna’nin Çernihiv kentinde bulunan bir magazada, ihtiyaç sahiplerine yardim amaçli hizmet veriliyor. Ihtiyaci olan insanlar, sehrin farkli noktalarinda bulunan magazalardan istedikleri ürünleri alabiliyor. Magaza sahibi Yuliia Hrebnieva kentte ihtiyaç sahipleri için 14 farkli magazanin oldugunu söyleyerek, "Evlerini kaybeden çok sayida insan geliyor. Sadece savas zamaninda degil, savastan önce de evi yanmis, kiyafetleri olmayan, ayakkabilari olmayan insanlar var. Yani magazamiz sürekli hizmet veriyor. Çernihiv bölgesinde, insanlara sürekli olarak yardim ettigimiz 14 magazamiz var. Simdi maalesef savasin baslamasiyla birlikte bu tür insanlar çok daha fazla. Savastan önce oldugundan çok daha fazla insanin yardima ihtiyaci var. Savasin ilk günlerinden beri durmadan çalistik. Elimizden geldigince yardim ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Gönüllü bir çalisan Julia Pisarenko ise, "Ben gönüllüyüm, 4 yildir burada gönüllü olarak çalisiyorum. Eskiden kanserli çocuklara yardim ederdim. Ama su an için savas var ve simdi burada gönüllü olarak ihtiyaç sahiplerine hizmet veriyorum. Evimde kullanilmayan kiyafetleri de buraya getirdim, gereksiz yere duruyorlardi. Burada gerçekten ihtiyaci olan insanlara veriliyor. 3 çocugum oldugu için evimde çok fazla esya var. Ben de savas zamani bu malzemeleri ihtiyaci olanlara vermeye karar verdim" seklinde konustu.

Magaza Müdürü Krestneva Yulya DA, "4 yildir nüfusun tüm savunmasiz kesimlerine insani yardim sagliyoruz. Bunlar çocuklar, yoksullar, emekliler, engelliler ve tüm savunmasiz insanlar. Tüm ihtiyaç sahipleri burada kiyafet, ayakkabi, ekipman, beslenme ürünleri, kisisel koruyucu ekipman yardimi alabilirler" dedi.

Kaynak: İHA