Turistlerin 3 Bin Dolarini 'Tirnakçilik' Yöntemiyle Çalan Taksiciler Kamerada

Sisli’de turistlerin 3 bin 100 dolar ve 300 TL parasini çalan 2 taksici gözaltina alindi. ’Tirnakçilik’ yöntemiyle para çaldigi tespit edilen 2 taksici tutuklandi.

Turistlerin 3 Bin Dolarini 'Tirnakçilik' Yöntemiyle Çalan Taksiciler Kamerada
Olay, 15 Mayis’ta meydana geldi. Iddiaya göre, Sisli’de bir AVM’den alisveris yaptiktan sonra taksiye binmek isteyen turistler Libya uyruklu Mohammed Miftah ABUDHAIR ve Özbekistan uyruklu Doston JALOLOV isimli sahslar ayri ayri iki taksiye binmek için taksileri durdurdu. Taksiye binen turistlerle araç hareket etmeden ücret pazarligina baslayan taksiciler, turistlerin elinden aldiklari paralarin yirtik ve AVM disinda geçmeyecegini iddia ederek ’tirnakçilik’ yöntemiyle turistlerin elindeki paranin bir bölümünü çaldi. Turistlerin parasini çalan iki taksici, turistleri de istedikleri yere götürmeyerek araçtan indirdi.

Paralarini sayan turistler sayinca eksik oldugunu gördü. Bunun üzerine emniyete giderek sikayetçi oldu.

KAMERALARDAN TESPIT EDILDI

Sisli Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, sikayet üzerine çalisma baslatti. Güvenlik kameralarini inceleyen ekipler, olay anina ait görüntülere ulasti. Kamera görüntülerinden taksicinin para sayma anlari da tespit edildi. Polis, taksicinin, turistlerin parasini sayarken toplamda 3100 dolar ve 300 Türk Lirasini (TL) ’tirnakçilik’ yöntemiyle çaldigini güvenlik kameralarindan tespit etti.

Plakasi belirlenen iki taksici Serkan Yüksek ve Emre Bas isimli süphelileri polis ekipleri olayin gerçeklestigi AVM’nin önünde gözaltina aldi. Yakalanan iki taksici emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA