Radyo Program Sunucusu Öztürk Açiklamasi 'Intihar Etmeye Giden Bir Kadin Konusmamdan Etkilenerek Vazgeçti'

Radyo program sunucusu ve yazar Umut Öztürk, yayinlarda yasadigi ilginç olaylari anlatti. Öztürk, intihar etmek isteyen bir kadinin radyo yayinina denk gelerek konusmalarindan etkilendigini ve bu düsüncesinden vazgeçtigini açikladi.

Radyo Program Sunucusu Öztürk Açiklamasi 'Intihar Etmeye Giden Bir Kadin Konusmamdan Etkilenerek Vazgeçti'
Radyo program sunucusu ve yazar Umut Öztürk, hem yayinlarda yasadigi ilginç olaylari, hem de günümüz iletisim sorunlarini Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatti. Öztürk, intihar etmek isteyen bir kadinin bu düsüncesinden nasil vazgeçtigini açikladi.

Kadin intihar etmek için arabasiyla Bogaz Köprüsüne giderken radyo yayinina denk geldigini ifade eden Umut Öztürk, "Radyo yayinima bir hanimefendi geldi. Pastasini almis bana ben sizin dinleyiciniz degilim, hayraniniz hiç degilim dedi.

Bende çok bozuldum. Sonra bana Bogaz Köprüsü’ne intihar etmeye gittigini, aracina bindigini, caninin sikkin oldugunu, ailesiyle problem yasadigini söyledi.

Radyo yayinimda söyledigim ifadelerden etkilendigini kim oldugumu merak etmis ve yayina pasta alarak ziyarete gelmisti. Bazen kullandiginiz tek bir kelime birisinin hikayesine öyle bir dokunuyor ki, birine öyle bir baba diyorsunuz ki öyle bir anne diyorsunuz ki bir anne babadan candan çok daha fazlasi" dedi.



"Saygi her seyin çözümü"

Iyi bir iletisimin önce saygidan geldigini belirten Öztürk, iletisim halindeyken karsi tarafi dinlemenin ve anlamanin önemine degindi. Yatalak rahmetli dedesinin kendisinden birkaç yas büyük olan abisine gösterdigi saygiyi da anlatan Radyocu ve Yazar Umut Öztürk, "Bizi bir araya getiren cografyanin kodlari var. Medeniyetimizin kodlari var. Biz bu kodlardan uzaklasmaya basladikça aramizda büyük bir uçurum olusmaya basladi.

Rahmetli dedem bir gurbetçi ailesi uzun yillar Almanya’da kaldi. Hayatinin son dönemlerinde Istanbul’a döndü. Uzun zamandir görmedigi abisini gördü. Rahmetli dedem 85-90 yaslarindaydi. Hayatinin son iki yili yari yatalak haldeydi. Dedem yataginda uzandiginda kendisinden bir kaç yas büyük abisi odaya girdiginde dedemin kendi yataginda dogrulma eylemi kendisinden birkaç yas büyük abisine saygi eylemi bir fizyolojik eylemle görülüyor. Yapilan sadece yasli bir amcanin kendisinden birkaç yas büyük abisine yaptigi saygi eylemi. Saygi her seyin çözümü. Her seyi saygiyla çözebiliriz. Sonra dinleyerek, anlamaya çalisarak. Milyonlarca insani nasil degistirecegiz önce kendimizden baslayacagiz. Tesekkür ederek anlamaya çalisarak iyi olani taktir ederek" diye konustu.



"Gerçek yasanmis bir hayat hikayesi"

2 kitabindan birinin gerçek yasanmis hayat hikayesi oldugunu anlatan Öztürk, "Simdi ’Umudun Zamani’ gerçek yasanmis bir hayat hikayesidir. Bir beyefendinin radyo dinlerken basina gelenin kurgusunu gerçek yasanmis hikayeyi yansittik. Ikinci kitap ’Pozitif Iletisim.’ Burada hem iletisim kuramlarindan bahsettik hem de iletisim psikolojisinden bahsettik. Kalbimizle konusuyoruz. Kalbimizin sesini duyuyoruz. Hani bir manevi metafor vardir. Kalp gözü açik. Aslinda konustugumuz eylem dilimiz degil kalbimizle konusuyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA