Osmaniye'de Çocuk Oyunlari Ve Oyuncaklari Festivali

Osmaniye Belediye tarafindan düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunlari ve Oyuncaklari Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklarin doyasiya eglendigi festivalde unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlari yeniden yasatildi.

Osmaniye'de Çocuk Oyunlari Ve Oyuncaklari Festivali
Osmaniye Belediyesi’nin ev sahipliginde geleneksel hale getirilen ve bu yil 5’incisi düzenlenen Çocuk Oyunlari ve Oyuncaklari Festivali Masal Park’ta yapildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan festivalde mendil kapmaca gibi unutulmaya yüz tutan birçok oyun çocuklar tarafindan yeniden yasatildi. Osmaniye Belediyesi Egitim Merkezi oyun sinifi ögrencilerince atik malzemelerden elde edilerek giyilen oyunun sergilenmesiyle devam eden festivalde Sehit Mehmet Ali Sarak Ortaokulu ögrencileri halk oyunlarini sundu.

Festivalin açilis konusmasini yapan Belediye Baskani Kadir Kara, “Sevgili çocuklar biz bu etkinleri sizler için yapiyoruz. Sizler için yapmaktaki amacimiz kendi örf ve gelenegimizde yer alan oyunlari ögrenmeniz ve sizden sonraki nesiller aktarmanizdir. Bilgisayar çaginda yasiyoruz. Bilisim çaginda yasiyoruz. Her geçen biraz daha yapay zekanin hayatimiza hakim oldugu bir süreci bir dönemi yasiyoruz. Elbette bilgiye veriye ulasmak önemli, mutlaka bunlara yapacaksiniz. Bunlari yaparken bir odaya kapanip bütün zamaninizi geçirmeniz disinda baska hayatlarinda oldugunu sizin gibi baska çocuklarinda oldugunu bilmeniz ve o çocuklarla beraber birlikte asirlardan beri gelen oyunlari oynayarak daha sosyal birey olarak yetismeniz için bu festivalleri yapiyoruz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Belediye Baskani Kadir Kara, MHP Il Baskani Yusuf Çomu, BBP Il Baskani Mehmet Tamer Tasdelen, MHP Merkez Ilçe Baskani Mehmet Fatih Özdokur ve Osmaniye Gazeteciler Baskani Israfil Avci tarafindan dereceye giren ögrenciler ödülleri verildi.

Kaynak: İHA