Mus'ta Domuzun Yaraladigi 60 Yasindaki Vatandasin Yardimina Jandarma Kostu

Mus’un Varto ilçesinde domuz saldirisi sonucu yaralanan 60 yasindaki Celal Apak, jandarma ekiplerinin yardimiyla kurtarildi.

Mus'ta Domuzun Yaraladigi 60 Yasindaki Vatandasin Yardimina Jandarma Kostu
Varto ilçesine bagli Asagialagöz köyünde yasayan Celal Apak, kirsal bölgede tek basina mantar toplamaya çiktigi esnada yaban domuzu saldirisina ugradi. Vücudunun çesitli yerlerinden yaralanan Apak, yakinlarini arayarak yaralandigini bildirdi. Durum üzerine jandarmaya kosarak yardim isteyen Celal Apak’in yegeni Bülent Apak, ekiplerle birlikte amcasinin yaralandigi bölgeye ulasti. Jandarma ekipleri tarafindan zorlu cografyada ilk müdahalesi yapilan Celal Apak, saglik ekiplerine ulastirildi.

Ambulansla Varto Devlet Hastanesine kaldirilan Apak’in yapilan muayenesinde karin bölgesinden yaralandigi belirlenerek, ameliyat için Mus Devlet Hastanesine sevk edildi.

Ameliyati basarili geçen Apak’in, saglik durumunun iyi oldugu ve servise alindigi bildirildi.



“Jandarma ve 112 ekiplerine çok tesekkür ederim”

Amcasinin yasadigi korku dolu anlari anlatan yegeni Bülent Apak, amcasinin domuz saldirisina ugradigini ve tedavi altina alindigini söyledi.

Kan kaybeden amcasi için jandarmayla seferber olduklarini kaydeden Bülent Apak, “Aklima jandarma geldi. O esnada kosarak jandarmaya gittim ve durumu karakol komutanina anlattim. Hemen bana yardimci olacaklarini söylediler. Ayarlanan ekiple birlikte olay yerine intikal ettik. 112 ekipleri de o sirada geldi. Oradan amcami Varto’ya getirdik. Durumu çok ciddiydi. Amcam Mus Devlet Hastanesinde ameliyat oldu. Ameliyati basarili geçti. Herkesten Allah razi olsun. Özellikle karakol komutanimiza ve 112 ekiplerine çok tesekkür ederiz. Mantar topladigi sirada domuz saldirmis. Kendi kazagiyla kanamanin oldugu bölgeyi sarmis” dedi.

Kaynak: İHA