Meksika'da Orman Yanginlari Nedeniyle Egitim Online Oldu

Meksika’da devam eden orman yanginlari nedeniyle Saltillo kentinde egitim online oldu.

Meksika'da Orman Yanginlari Nedeniyle Egitim Online Oldu
Meksika’nin kuzeyindeki Coahuila eyaletinde yer alan Saltillo’da kent yakinlarinda çikan orman yanginlari nedeniyle anaokulu ve ilkokullarda yüz yüze egitime ara verilerek online sisteme geçildi. Yetkililer tarafindan yapilan açiklamada, Saltillo kentine yakin mesafede 2 ayri yanginin çiktigini ve yangin sebebiyle sehrin bazi kesimlerinde kül yagisi görüldügü belirtildi. Açiklamada, ögrencilerin zarar görmemesi için okullarda yüz yüze egitime ara verme kararinin alindigi açiklandi.

Coahuila eyaleti yönetimi ise eyalet genelinde su an toplam 9 aktif orman yangini oldugunu bildirerek bu yanginlarla mücadelenin itfaiye ekipleri ve Meksika Ordusu personelinin yani sira 4 söndürme helikopteri ve 1 adet DC-10 tipi uçagin katilimiyla devam ettigini açikladi.

Öte yandan Meksika Ulusal Orman Komisyonu (Conafor) tarafindan yapilan açiklamaya göre ülke genelinde su anda 135 ayri noktada aktif orman yangini oldugu ve bu yanginlarda 68 bin 530 hektarlik alanin yok oldugu bildirilirken söndürme çalismalarinda 3 bin 885 itfaiyecinin görev yaptigi belirtildi.
Kaynak: İHA