Çocuklarini Öldüren Ukraynali Baba Tutuklandi

Antalya’nin Alanya ilçesinde cinnet getirip iki çocugunu biçaklayarak öldüren ve eski milletvekili oldugu ögrenilen Ukraynali baba Oleksiy Navrotskyy (38), çikarildigi mahkemece tutuklandi. Katil baba ülkesindeki savasin psikolojini etkiledigini ve bu yüzden olayi gerçeklestirdigini söyledi.

Çocuklarini Öldüren Ukraynali Baba Tutuklandi


Olay, sabah 08.30 siralarinda Alanya ilçesinde Saray Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, savastan kaçarak ilçeye yerlesen Ukraynali Oleksiy Navrotskyy’nin esi Yulla Navrotsky esinin çocuklarini biçaklayarak öldürdügünü söyleyip çevrede bulunan vatandaslardan yardim istedi. Kadinin yardim çigliklarina kosan vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbarin ardindan olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Saglik ekipleri tarafindan yapilan kontrolde evdeki 4 yasindaki erkek çocuk Kiril ile 6 yasindaki kiz kardesi Tetrana’nin hayatini kaybettigi belirlendi. Katil zanlisi Oleksiy Navrotskyy ise olay yerinde polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Cinnet getiren kocanin esi Yulla Navrotskyy’i de öldürmeye çalistigi, kadinin kendini bir odaya kilitleyerek kurtuldugu ögrenildi.

Olay yeri inceleme ve savcilik incelemelerinin ardindan babalari tarafindan öldürülen iki çocugun cansiz bedeni Alanya Belediye Morguna kaldirildi. Anne Yulla Navrotskyy ve anneanne polis ekipleri tarafindan ifadeleri alinmak üzere Alanya Ilçe Emniyet Müdürlügüne götürüldü. Oleksiy Navrotskyy emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan sevk edildigi Alanya Adliyesi’nde tutuklanarak Alanya L Tipi Kapali Cezaevi’ne gönderildi. Iki çocugunu öldüren Navrotskyy ifadesinde, "Ülkemdeki maddi durumum iyi. Savasin baslamasiyla 1,5 ay önce Alanya’ya geldik. Savas nedeniyle psikolojim bozuldu. Psikolojim bozuldugu için bu olay gerçeklesti. Ne yaptigimi bilmiyorum sakinlestirici kullaniyorum ne yaptigimin bilincinde degilim" dedigi ögrenildi.

Eski milletvekili çikti

Getirdigi cinnet sebebiyle 4 ve 6 yaslarindaki iki çocugunu katleden Oleksiy Navrotskyy’nin en son Kasim 2015’te, 7. toplantinin Kharkiv Kent Konseyi’ne milletvekili seçildigi ögrenildi. Ayni zamanda 2009-2014 - Ukrayna Verkhovna Rada Ofisi’nde Ukrayna Halk Vekilinin danisman yardimcisi olarak da görev yaptigi belirlenen Navrotskyy’nin 2012-2013 Uluslararasi Hayir Kurumu “Ukrayna’da Ekonomik Reformlar Fonu” Tibbi Reform Danismani, Ukrayna Ulusal Projelerinin Yatirim ve Yönetimi Devlet Ajansinda Ulusal Proje “Zamaninda Yardim” Baskani olarak görev yaptigi, 2006 yilinda V toplantisinin Kharkiv bölgesinin Kharkiv bölge konseyi milletvekili, 2010 yilinda, VI toplantisinin Kharkiv bölgesinin Kharkiv bölge konseyi milletvekili ve son olarak da Kasim 2015’te, 7. toplantinin Kharkiv Kent Konseyi’ne milletvekili seçildigi bildirildi.

Kaynak: İHA