Avustralya Basbakani Morrison, Seçim Yenilgisini Kabul Etti

Avustralya’da bugün gerçeklestirilen seçimlerin ardindan mevcut Basbakan Scott Morrison seçim yenilgisini kabul ederek, rakibini tebrik etti.

Avustralya Basbakani Morrison, Seçim Yenilgisini Kabul Etti
Avustralya’da halk, yeni hükümet seçimi sandik basina gitti. Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerinin belirlenecegi seçimler için yerel saatle 08.00’de baslayan oy verme islemi, 18.00’de son buldu. 9 yildir iktidarda bulunan Liberal-Ulusal parti koalisyon hükümeti ile ana muhalefetteki Isçi Partisi’nin yaristigi seçimde, mevcut Basbakan Scott Morrison seçimi kaybettigini açikladi.

Morrison, "Isçi Partisi lideri Anthony Albanese ile görüstüm ve onu seçim zaferinden dolayi tebrik ettim" dedi.



"Ülkeyi birlestirmek istiyorum" demisti

Isçi Partisi lideri Anthony Albanese Sidney’de oy kullandiktan sonra bir açiklama yaparak, "Mesajim, tüm Avustralyalilari temsil etmek istiyorum. Ülkeyi birlestirmek istiyorum. Son zamanlarda çok fazla bölünme oldu. Mevcut hükümete yönelik elestirilerimden biri de Scott Morrison’in birlik ve ortak amaçtan ziyade farklilik ve bölünme arayisinda olmasi. Insanlari bir araya getirmek istiyorum ve büyük demokrasimizde insanlar nasil oy verirse versin, insanlarin görüslerini sandikta ifade etmeleri güzel. Bunu yaptiktan sonra birlik olup millet olarak ilerlememiz gerekiyor. Yapabilecegimize inaniyorum" demisti.
Kaynak: İHA