Izmir'de Ulasimin Yeni Gözdesi Açiklamasi Lüks Taksiler

Izmir’de geçtigimiz yilin Kasim ayinda faaliyete giren lüks taksi, vatandaslarin ve özellikle turistlerin gözdesi oldu. Lüks taksi sahibi Mehmet Cangül, vatandaslarin seyahat esnasinda konforunu saglamak için buzdolabi, televizyon, internet gibi birçok imkani araçlarinda sunduklarini belirterek, “8 kisilik kapasitesinin olmasi araci daha cazip kiliyor” dedi. Izmir Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Baskani Celil Anik ise lüks taksi hizmetinin yayginlasacagini söyledi.

Izmir'de Ulasimin Yeni Gözdesi Açiklamasi Lüks Taksiler
Izmir’de kentin T plaka tasiyan ilk taksisi geçtigimiz aylarda hizmete girmisti. Içerisinde buzdolabindan televizyona, internetinden telefona kadar birçok özel imkani bulunduran taksi, vatandaslarin ve turistlerin ilgisini çekiyor. 8 yolcu kapasiteli lüks taksi, özellikle uzun yolculuklarda konfor arayan yolcularin tercihi oluyor.

“8 kisilik kapasitesi araci daha cazip kiliyor”

Lüks taksi sahibi Mehmet Cangül, Izmir’e yakisan bir hizmet verdiklerini belirterek, “Aracimiz 8 kisilik ve VIP dösemedir. Vatandasimizin seyahati esnasinda gerekli konforunu saglamak için bunu yaptik. Aracimizin içinde televizyon, buzdolabi, masa ve hareketli koltuklarin bulunmasi gerekli konforu sagliyor. Tavanimizdaki renkleri degisen led isiklar farkli bir ambiyans katiyor. Insallah ikinci VIP taksimizi de hizmete alacagiz. VIP taksimizin ücreti ise diger taksilere göre yüzde 40 fark ediyor. Normal bir taksinin 100 TL’ye gittigi yola, VIP taksimiz 140 TL’ye gidiyor. Ancak 8 kisilik kapasitesinin olmasi araci daha cazip kiliyor. Vatandasimizdan da talepler var. Özellikle turistler ülkemizdeki seyahatlerinde VIP taksiyi tercih ediyorlar. Bunu özellikle saglik turizminde görüyoruz. Saglik turizmi için gelip Izmir’i gezmek isteyen turistler talep ediyor. Kendi ülkelerinde bu taksilerin daha yaygin oldugunu söylüyorlar. Bizde Izmir’imizde insallah daha iyi hizmetler verecegiz” dedi.



“Bunlar gereken seyler”

Izmir Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Baskani Celil Anik, ise 2021 yilinin Kasim ayinda hizmete giren lüks taksilerin ilgi görmeye basladigini belirterek, “Turizm sezonu açiliyor. Insallah lüks taksi hizmetinin devami gelecek. Bunlar gereken seyler. Bir sehirde bu tip lüks taksilerin olmasi gerekiyor. Bunun yayginlasmasi için taksici esnafi arkadaslarimizin talepleri de var” diye konustu.

Son dönemde artan korsan taksiler hakkinda da konusan Baskan Celik Anik, “Yasal bosluktan yararlanarak internet üzerinde ilan verenler var. Izmir’in belirli bölgelerinden baska bölgelerinde fiyat vererek reklam yapmaya çalisanlar var. Bunlarla ilgili Izmir Il Emniyet Müdürlü Trafik Sube Müdürlügü ekiplerimiz mücadele veriyor. Biz de bu ise katki koyarak derdimizi anlatiyoruz. Bunlar hakkinda islem yapiliyor. Insallah korsan taksinin önüne geçecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA