Kirgizistan'da Bayram Namazi Kilindi

Kirgizistan’in baskenti Biskek’te binlerce Müslüman bayram namazi kildi.

Kirgizistan'da Bayram Namazi Kilindi
Kirgizistan’in baskenti Biskek’te binlerce kisi, sabah saatlerinde bayram namazini kilmak için camilere ve hükümet binasinin önündeki Eski Meydan’a akin etti. Eski Meydan’da Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov ve Meclis Baskani Talant Mamitov’un yani sira bakanlar ve milletvekilleri de yer aldi. Kirgizistan Din Isleri Idaresi Baskani Basmüftü Zamir Rakiyev’in ve diger imamlarin vaazlarinin ardindan bayram namazi kilindi.

"Allah’in izniyle yine bayram havasinda bir araya geliyoruz"

Cumhurbaskani Caparov yayimladigi bayram mesajinda Ramazan Bayrami’nin Kirgiz halkinin geleneksel bayrami oldugunu belirterek, “Eskiden beri babalarimiz bu günde komsularina, akrabalarina, dostlarina misafirlige gitmis, merhumlara Kur’an okumus ve iyi dileklerde bulunmustur. 30 günlük Ramazan ayi boyunca hepimiz sadece yeme ve içme konusunda kendimizi kisitlamamizin yani sira kötü söz ve düsüncelerden, dedikodu, iftira ve giybetten de uzak duracagimizi derinden umuyorum" ifadelerini kullandi.

"Yine bayram havasinda bir araya geldik"

Cumhurbaskani Caparov, yeni tip korona virüs salginina karsi uygulanan kisitlamalar nedeniyle bayram namazinin Eski Meydan’da yapilmadigini hatirlatarak, "Bugün bu gelenegi sürdürerek Ramazan Bayrami namazinin meydanda kilinmasina izin verdim ve biz Yüce Allah’in izniyle yine bayram havasinda bir araya geldik. Çünkü özgürlük halkimizin ana degeridir. Bu nedenle demokrasiyi ve halkimizin birligini, dinler ve etnik gruplar arasi uyumu güçlendirmeye, din özgürlügünü, ifade özgürlügünü ve insan haklarini korumaya çalisiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA