Altunkaya Ailesinin Insa Ettirdigi Kütüphane Resmi Açilisa Hazirlaniyor

Altunkaya ailesi tarafindan Mardin’in Midyat ilçesinde insa edilen ve donatilan kütüphane resmi açilisa hazirlaniyor. Mardin Midyatli olan hayirsever isadami Altunkaya ve beraberindeki aile fertleri kütüphanede inceleme yaparak son durumu hakkinda bilgi aldi.

Altunkaya Ailesinin Insa Ettirdigi Kütüphane Resmi Açilisa Hazirlaniyor
Merkezi Gaziantep’te bulunan ve birçok alanda faaliyet gösteren, Altunkaya Sirketler Grubu tarafindan Mardin’in Midyat ilçesi Bahçelievler mahallesinde insa ettirilen ve geçtigimiz ay hizmete giren Altunkaya Halk Kütüphanesinin resmi açilisi için son hazirliklari tamamlaniyor. Altunkaya Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Mahsum Altunkaya, aile fertleri, Haci Abdülkerim Altunkaya, Haci Mahmut Altunkaya, Haci Ahmet Altunkaya ve Midyat Kaymakami Ahmet Solmaz ile birlikte ’’Midyat Kaymakamligi Altunkaya Halk Kütüphanesi’’ isminin verildigi binada inceleme yapti.

Mahsum Altunkaya ve ailesi kütüphane Müdür Vekili Alaattin Acar’dan çalismalar ve son durum hakkinda bilgi aldi.

’’Egitim en büyük önceligimizdir’’

Ziyaretin ardindan bir degerlendirme yapan Altunkaya Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Mahsum Altunkaya egitimin en önemli öncelikleri oldugu, Midyat’tan önemli bir eksikligin giderilmesinde katki saglamaktan dolayi büyük memnuniyet duyduklarini ifade etti.

Egitimin en önemli parçasinin kitaplar olduguna da dikkat çeken Baskan Altunkaya “Mardin’in Midyat ilçesinde insa ettirdigimiz ve kaymakamliga devrettigimiz bu kütüphane tam donanimli bir sekilde dizayn edilmis olup gençlerimize ve gelecegimize sahip çikmak ve yatirim yapmak için egitime verdigimiz önemin en büyük göstergesidir” dedi.

Geleneksel Midyat Mimarisi Uygulandi

Insasinin ardindan Midyat ilçe Kaymakamligina tahsis edilen Altunkaya Halk Kütüphanesinin dis görünüsü geleneksel tas yapi, iç görüntüsü de modern ve kullanisli bir sekilde tasarlandi. 2861 metrekare alan üzerine kurulan kütüphanenin içerisinde çok amaçli 2 salon, 5 ayri bölümden olusan kütüphane, engelli kütüphanesi, arsiv kitaplik, sinema salonu, el sanatlari atölyesi ve çesitli aktivitelerin yapilacagi etkinlik avlusu gibi çesitli bölümler yer aliyor. Altunkaya Halk Kütüphanesinin önümüzdeki günlerde resmi açilisinin yapilmasi bekleniyor.

Türkiye’nin farkli illerinde yaptiklari hayir isleriyle isimleri sürekli anilan Altunkaya ailesi son olarak Gaziantep’te Haci Kasim Altunkaya Ilkokulu’nun da açilisini yaparak sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini eklemisti.
Kaynak: İHA