Batman Valisi Canalp Göreve Basladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazete‘de yayimlanan valilik kararnamesiyle Edirne’den Batman’a Vali olarak atanan Ekrem Canalp, valilik bahçesinde törenle karsilandi.

Batman Valisi Canalp Göreve Basladi
Kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve ilgili birimler tarafindan valilik bahçesinde karsilanan Batman Valisi Ekrem Canalp, ardindan gazetecilere açiklamalarda bulundu. 3,5 yil süren Edirne Valiliginden sonra Batman Valisi olarak göreve baslamanin mutlulugunu yasadigini belirten Vali Canalp, “Beni dogunun incisi Batman’a Vali olarak görevlendirmeyi layik gören basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, Içisleri Bakani’miz Süleyman Soylu’ya sükranlarimi arz etmek istiyorum. Devletin temel görevi halkinin refahini, huzurunu, esenligini temin etmektir. Bunu yapabilmek için de mutlaka ama mutlaka hepimizin sürekli yeni ugraslar, yeni isler, yeni projelerin arkasindan kosmamiz gerekiyor. Dünya yerinde durmuyor, her ülke beli bir gelisme potansiyelini ve belli bir gelisme ivmesini kendi bünyesinde devam ettiriyor. Türkiye 81 ildir, 81 ilin her birisi de hali hazirda da su anda beli bir gelisim içerisindedir. Bizler, kendi illerimizin de gelisimini hizlandirmak, yürüyenleri kosturmak, kosanlari da hizli kilabilmek için sürekli ama sürekli bir ugras içerisinde, bir çaba içerisinde, bir gayret içerisinde olmamiz gerekiyor" dedi.

Bütün mesai arkadaslarina, bütün kamu görevlilerine seslenen Vali Canalp, "Bizim üzerimize düsen görev sorumluluk kamuya hizmet etmektir. Devletin üzerine düsen temel sorumluluk vatandasimizin huzurunu, güvenligini, esenligini ve refahini temin etmektir. Bu çerçeve içerisinde sürekli yeni isler, yeni ugraslar pesinde kosturmus olacagiz. Tabi yeni isler yapacagiz. En sevdigim is çok sayida is yapmis olmaktir. Ama onun da ötesin de belki anlami olan bir is varsa bu da isleri beraber yapiyor olmaktir. Batman’da da bundan sonra ki dönem içerisinde yapmis oldugum bütün islerde halkimizla beraber, halkimizla iç içe pek çok isin, ugrasin pesinden kosma imkanina kavusmus olacagiz. Tabi ki Batman’da beni bekleyen iki görev birden var. Bir tanesi Batman Valiligidir, ayni zamanda belediye baskan vekilligi gibi görev de yine omuzlarimizin üzerindedir. Her iki görevim de içerigi ne olursa olsun halkla beraber olmayi, halkla iç içe olmayi ve halktan bir insan, halktan birisi olmayi gerekli ve zorunlu kilmaktadir. Buradan bütün Batmanlilara su sözü vermek istiyorum, görevde kaldigim süre içerisinde sizlerden birisi olacagim, halkin içerisinde olacagim ve halk olacagim. Insallah size verecegim en büyük söz de bu olacaktir. Ümit ediyorum ki, burada kaldigim görev süresi içerisinde sizlerle beraber pek çok ise, pek çok ugrasa beraberce omuz verecegiz ve ümit ediyorum ki, bu islerden pek çogunu bitirecegiz. Belki bazilarini da gelecege tasimis olacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA