Aile Bütçesi Için Kadinlara Finansal Okuryazarlik Egitimi Verildi

Kadin sporculara ve girisimcilere verdigi desteklerle öne çikan QNET, kadinlara yönelik finansal okuryazarlik egitimi verdi. Ekonomist gazeteci Mine Uzun tarafindan verilen egitimde enflasyonun etkileri, bütçe yönetimi ve temel yatirim yöntemleri gibi konularda kadinlarin bilgi sahibi olmasi hedeflendi.

Aile Bütçesi Için Kadinlara Finansal Okuryazarlik Egitimi Verildi


Geçtigimiz günlerde Galatasaray Kadin Voleybol Takimi’nin forma sirt numara alti sponsorlugunu üstlenerek kadina verdigi destegin bir kez daha altini çizen QNET, kadinlarin finansal alanda da bilgi sahibi olmasini önemsiyor. Kadinlarin finansal hayatta da bilinçlenmesini ve varlik göstermesini ön planda tutan sirket, bu amaçla online olarak finansal okuryazarlik egitimi verdi. Ekonomist gazeteci Mine Uzun tarafindan verilen egitimde enflasyon ve enflasyonun aile bütçesine etkileri ele alindi.

17 Mayis tarihinde Online olarak gerçeklestirilen egitimde, kadinlarin bütçe yönetimi konusunda bilinçlenmesi hedeflendi. Günümüzde, tüm dünyada etkileri hissedilen yüksek enflasyon sürecinde, kadinlarin bütçe yönetim konusunda bilinçlenmesi kadar, tasarruf ve temel yatirim becerileri edinmesi de amaçlandi. Bu kapsamda, egitimde temel yatirim ürünlerine de de deginildi.

Finansal okuryazarlik egitimi Erguvan Kadin Kooperatifi, Pembe Amazon Platformu ve Önce Çocuklar ve Kadinlar Dernegi gibi sivil toplum kuruluslarinin katilimiyla 17 Mayis tarihinde gerçeklesti.

Yapilan açiklamaya göre, ’’Dünyaya Deger Katmak Için Kendini Gelistir’’ felsefesiyle yola çikan QNET, kadinlarin hayatin içinde daha fazla yer almasi ve güçlerini ortaya çikarmasi için destek veriyor. Bu çerçevede Galatasaray Kadin Voleybol Takimi ve Manchester City Kadin Futbol Takimi gibi dünyaca ünlü kulüplerin sponsorluklarini üstleniyor ve bunlarin yani sira kadinlara yönelik sosyal sorumluluk projeleri gerçeklestirmeye devam ediyor.
Kaynak: İHA