Okan Bayülgen'den Z Kusagi Elestirisi

12. Kocaeli Kitap Fuari’na konuk olan Okan Bayülgen, "Z kusagi özgürlükten bahsediyor ama itaat etmeye hazir. Türkiye’de Z kusagi, örnegin Londra’ya kapagi atmak istiyor. Londra’ya gitmesinin sebebi Türkiye’den memnun olmamasi. Türkiye’de itaat etmek istemiyor ama Londra ya da baska bir yere giderse orada itaat etmeye hazir" dedi.

Okan Bayülgen'den Z Kusagi Elestirisi
Sanatçi Okan Bayülgen, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen 12. Kocaeli Kitap Fuari’na katildi.

"Yeni Nesil ve Mizah" isimli söyleside vatandaslarla bir araya gelen Bayülgen, Kocaeli Kitap Fuari’ni degerlendirdi. Bayülgen, "Çok etkileyici bir kitap fuari yasiyoruz. Herkesin izlenimi çok iyi. Yerde bile seyirci var, müthis. Sarki söylemeye gelmisim gibi" dedi.



"KITAP ARARKEN ÇOK HEYECANLANIYORUM"

Kitapçilarda kitap aramanin eglenceli oldugunu söyleyen Bayülgen, "Kitapçilarda bir kitap aramak çok eglenceli. Farkli kitaplar da insanin karsisina çikiyor. Insanin hayatini degistiren bir kitapla karsilasabilirsiniz" diye konustu.

Bayülgen, ’Kitap ararken heyecanlaniyor musunuz?’ seklindeki soruya, "Çok heyecanlaniyorum, sirilsiklam oluyorum. Kurgu islerde çok heyecanlandigimi, içine daldigimi biliyorum. Ama bu kisisel" dedi.

Herkesin kitap okumasi gerektigini ifade eden Okan Bayülgen, "Gençlerle konustugumuzda çok fazla kitap okumadiklarini düsünüyorum ama sordugumda okuduklarini söylüyorlar. Çok fazla isim biliyoruz çok fazla malumat, enformasyon var. Elimizde telefon geri zekali gibi dolasiyoruz. Çagimizin dünyasinda kitap dinlemek de yer edindi. Kitap dinleme de üzerine düsünülmesi gereken bir sey. Kitap seslendiren biri olarak kitap dinleyen kisi ile arkadas olmak istiyorum" ifadelerini kullandi.

BAYÜLGEN’DEN Z KUSAGI ELESTIRISI

Türkiye’de ve dünyada Z kusagi arastirmalari yapildigini söyleyen Bayülgen, "Türkiye’de Z kusagi, örnegin Londra’ya kapagi atmak istiyor. Londra’ya gitmesinin sebebi Türkiye’den memnun olmamasi. Türkiye’de itaat etmek istemiyor ama Londra ya da baska bir yere giderse orada itaat etmeye hazir" seklinde konustu.

(Cihan Atik - IHA)
Kaynak: İHA