Mersin'de 19 Mayis Coskusu Büyüksehir Belediyesinin Gençlik Kortejiyle Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesinin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami coskusu İçel’de günler öncesinden ‘Gençlik Korteji’ ile basladi. İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer de gençlerle birlikte kortejin ön saflarinda yer alarak, Özgecan Aslan Baris Meydanina kadar yürüdü. Baskan Seçer, “Hiç yorulmayacagiz. Yürüdügümüz bu yol dogru yol; Atatürk’ün yolu. Daha çok çalisacagiz, ilimin pesinden gidecegiz” dedi.

Mersin'de 19 Mayis Coskusu Büyüksehir Belediyesinin Gençlik Kortejiyle Basladi
Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesinin öncülügünde düzenlenen Gençlik Kortejine Baskan Vahap Seçer ile birlikte CHP İçel Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, meclis üyeleri, daire baskanlari, sporcular, bisikletliler, ögrenciler ve yüzlerce İçelli katildi.

Baskan Seçer, kortejde miniklerle birlikte el ele yürüdü.

Büyüksehir Belediye Bandosunun öncülügünde İçel Idman Yurdu Meydanindan baslayan yürüyüste 90 metrelik bayrak açan gençler ön saflarda yer aldi. Kortej yürüyüsü GMK Bulvari üzerinden ilerleyerek Özgecan Aslan Baris Meydaninda noktalandi. Balkonlardaki ve cadde üzerindeki vatandaslar korteje coskulu alkislariyla trafikteki vatandaslar ise araç kornalari ile eslik etti. Özgecan Aslan Baris Meydaninda korteji rengarenk bir gökkusagi ve Büyüksehir Belediyesi Halk Danslari Toplulugunun gösterisi karsiladi.

“Gençler bizim her seyimiz; umudumuz, gelecegimiz, istikbalimiz”

Kortejde konusan Baskan Seçer, “Tarihte çok önemli yeri olan, çok önemli bir gündür 19 Mayis 1919. Ulusal Kurtulus Mücadelesinin basladigi gün. Atamizin sadece Samsun’a degil, aslinda yurdun bütün noktalarina ayak bastigi gün. Diger bir önemi de Gençlik Bayrami, Atatürk’ü Anma Bayrami olmasi. Gençler bizim her seyimiz; umudumuz, gelecegimiz, istikbalimiz. Onlari çok seviyoruz. Ben de bugün beraber oldum. Bu yürüyüsle zaten baslangici yapiyoruz. Bayram boyunca yapacagimiz etkinliklerin ilk günü bugün. Ben de onlarin baskani olarak yanlarindayim” dedi.



“Mustafa Kemal Atatürk sadece Samsun’a ayak basmadi, İçel’e de ayak basti”

Özgecan Aslan Baris Meydaninda da gençlere seslenen Seçer, herkesin bayramini kutlayarak, “İçel bugün çok güzel. Sanli bayragimiz orada, Atatürk’ümüz de orada. Bizim için bundan daha büyük gurur var mi? Böyle bir sehirde yasamaktan mutluluk duyuyoruz. İçel, Türkiye’nin özeti. Herkes burada, her renk burada, kardeslik, beraberlik, birlik burada. 100 yil önce Mustafa Kemal Atatürk bu siarla, bu düsüncelerle, bu prensiple, bu ilkelerle bizlerin büyük dedelerini bir araya getirdi. Tam bundan 103 yil önce Samsun’a çikti. Aslinda sadece Samsun’a çikmadi, sadece Samsun’a ayak basmadi, İçel’e de ayak basti, Erzurum’a da Sivas’a da Hakkari’ye de Diyarbakir’a da Edirne’ye de Izmir’e de Antalya’ya da yurdun dört bir yanina. Bize bu ülkeyi armagan ettiler. Biz de onlarin mirasçilariyiz. Ama bizler mirasyedi olmayacagiz, çalisacagiz, biraktiklari mirasi daha da zenginlestirecegiz. Inadina birlik ve beraberlik içerisinde olacagiz. Bizleri birbirimize düsürmek isteyenlere firsat vermeyecegiz” diye konustu.



“Yürüdügümüz bu yol dogru yol; Atatürk’ün yolu”

Seçer, “Hiç yorulmayacagiz. Yürüdügümüz bu yol dogru yol, Atatürk’ün yolu. Daha çok çalisacagiz, ilimin pesinden gidecegiz. ‘Hayatta en hakiki mürsit ilimdir.’ Gençlerimiz daha iyi yetisecek, en iyi egitimleri alacak. Onlar buna layik. Dünyada diger ülkelerle, diger milletlerle oturarak, yatarak, kavga ederek, karanligin pesinde giderek degil; aydinligi takip ederek yükselecegiz. Dünyanin en saygin ülkesi ve milleti olmak için gençlerimiz bizden daha iyi çalisacak, bizden daha fazla birbirini sevecek, ellerini bizden daha iyi birbirine kenetleyecek. Biz gençligimize inaniyoruz. Onlar bizim umudumuz, gelecegimiz. Onlar bizim her seyimiz” ifadelerini kullandi.

Seçer, 18-19 Mayis tarihlerinde Özgecan Aslan Baris Meydaninda gerçeklestirilecek olan Sefo, Günes ve Sagopa Kajmer konserlerine gençleri davet etti.

Gençlik Korteji coskusu Grup Duvar konseri ile devam etti.
Kaynak: İHA