Europa-Orient / Dogu-Bati Dostluk Ve Baris Rallisi Kapadokya'dan Geçti

Nevsehir Dünya’nin En Taninmis Otomobil Rallilerinden ’Europa-Orient/Dogu-Bati Dostluk Ve Baris Rallisi’ Kapadokya’dan geçti. 12 Mayis’ta Türkiye etabinin starti verilen 16. Europa-Orient/Dogu-Bati Dostluk ve Baris Rallisi, Kapadokya’da verdigi molanin ardindan yoluna devam etti.

Europa-Orient / Dogu-Bati Dostluk Ve Baris Rallisi Kapadokya'dan Geçti
Bu yil 16.’si düzenlenen ’Europa-Orient / Dogu-Bati Dostluk ve Baris Rallisi’ne 8 ülkeden gelen 30 araç ve 70 yarismaci, Türkiye etabi çerçevesinde Kapadokya’da mola verdi. Geleneksel hale gelen rallinin Türkiye ve Nevsehir Kapadokya’nin tanitimina büyük katki saglamasi bekleniyor. Nevsehir Kapadokya bölgesinde bir gün konaklayan, Dogu-Bati Dostluk ve Baris Ralli yarismacilari sirasiyla Nigde, Gaziantep, Osmaniye, Adana, İçel-Anamur, Alanya-Antalya’dan geçerek Israil ve Filistin’den sonra Ürdün’de yarismayi tamamlayacak.

Ürgüp Kaymakami Mehmet Marasli yaptigi açiklamada; “Avrupa Birligi Baskanligimizca dogu bati dostluk grubu rallisinin bu sene 16’si düzenleniyor. Pandemi nedeniyle bir yil ara verilmisti. Tekrardan bizim Avrupa’yi Avrupa’daki dostlarimizi Kapadokya’da, misafir etmenin mutlulugunu yasiyoruz. Bu bir yaristin yaristan ziyade kültürler arasi isbirligi ve kültür tasimasi. Bu yüzden de doguyu batiya baglayan rotanin tam da ortasinda bulunuyoruz” dedi.

Europa-Orient / Dogu-Bati Dostluk ve Baris Rallisi organizatörü Nadir Serin de yaptigi açiklamada; “8 ülkeden 30 araçta Almanya’nin Tübingen sehrinden yola çiktik. Sirasiyla Avusturya, Slovenya, Hirvatistan, Sirbistan, Bulgaristan ve sonrasinda Türkiye geldik. Su an Kapadokya’dayiz. Kapadokya’yi herkes biliyordur. Ama buralari çiplak gözle görmek daha güzel. Yapilan bu organizasyon Türkiye tanitimi için çok önemli. Avrupa birligine girmeyi çok önemseyen 2 milletin bulusmasi. Umarim bu tür projeler Türkiye’de daha çok olur ve Türkiye’nin tanitimina katki saglar” seklinde konustu.

Europa-Orient/Dogu-Bati Dostluk Ve Baris Rallisine katilan araçlar, Ürgüp Kaymakami Mehmet Marasli ve Ürgüp Belediye Baskani Mehmet Aktürk’ün araçlari kullanarak Ürgüp turu atti. Ralliye katilan yarismacilara ödev olarak verilen taslardan yaptigi heykeller de Ürgüp Belediye Baskani Mehmet Aktürk’e hediye edildi.
Kaynak: İHA