AOSB Küp Girisimcilik Merkezi Açildi

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlügü’nün girisimcilere ve akademisyenlere projelerini çalisip, sanayicilere sunabilecekleri AOSB Küp Girisimcilik Merkezi (Kuluçka Merkezi) törenle açildi.

AOSB Küp Girisimcilik Merkezi Açildi
Türkiye’nin ilk sanayilesen kentleri arasinda yer alan Adana’nin girisimcilik kültürünü atesleyecek olan AOSB Kuluçka Merkezi açilis töreni, AOSB Baskani Bekir Sütcü, Baskan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara ve Mehmet Tosmur, Denetleme Kurulu Üyeleri Mustafa Fidan ve Ergin Turan ile Bölge Müdürü Ersin Akpinar’in ev sahipliginde gerçeklesti.

AOSB Çarsi Merkezinde 1000 metrekarelik alanda faaliyet gösterecek olan Kuluçka Merkezi’nin açilis törenine, Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, KOSGEB Adana Il Müdürü Mehmet Eren, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Remzi Özdogan, Girisimcilik Ekosistemi Dernegi Baskani Esra Özden, Ekonomi Gazetecileri Dernegi Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Ulugtürkan, sanayiciler ve çok sayida davetli katildi.

AOSB Baskani Bekir Sütcü, Kuluçka Merkezi’nde yer alan tüm birimleri konuklariyla gezerken, “Bölge Müdürügümüz bünyesinde hizmet veren Proje Destek Ofisimiz tüm sanayicilerimizi tek tek gezip, onlara Ar-Ge inovasyon ve destek programlari konusunda bilgiler aktariyor. Bizim sanayicilige basladigimiz 1990’li yillarda bize de böyle öncülük eden birimler olsaydi belki bugün daha farkli yerlerde olurduk. Bu yüzden sanayicilerimize bu konuda destek saglamaya büyük önem veriyoruz. Onarin bu konudaki memnuniyetleri ise bize daha fazlasini sunma konusunda tesvik edici oluyor” diye konustu.

Baskan Sütcü, üniversite-sanayi is birliginin gücüne inandiklarini, Kuluçka Merkezi’nde, is fikirlerinin akademik bilgi birikimiyle bütünlesmesi saglanarak, katma degerli projelerin ortaya çikarilacagina inandigini ifade etti.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpinar ise ATÜ destekli Kuluçka Merkezi’nin girisimcilik ruhunun beslenmesi ve girisimci ekosisteminin hayata geçirilmesi açisindan büyük önem tasidigini bildirdi.

AOSB Proje Destek Ofisi Koordinatörü ve ATÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Tugçe Demirdelen ise Kuluçka Merkezi’ni kurarken Türkiye’nin bu konudaki yetkin merkezlerini tek tek ziyaret ederek, onlarin deneyimlerinden faydalandiklarini animsatti. Demirdelen, siki isbirligi ile basarili sonuçlar alacaklarina inandiklarini kaydetti.

Kaynak: İHA