Baskan Nacar Açiklamasi 'Isveç Ve Finlandiya'nin NATO'ya Üyelik Basvurusu Kararlilikla Reddedilmelidir'

Millet Partisi Genel Baskani Cuma Nacar, Isveç ve Finlandiya’nin NATO’ya üyelik basvurusunun kararlilikla reddedilmesi gerektigini söyledi.

Baskan Nacar Açiklamasi 'Isveç Ve Finlandiya'nin NATO'ya Üyelik Basvurusu Kararlilikla Reddedilmelidir'
Isveç ve Finlandiya’nin NATO’ya üyelik basvurusu hakkinda elestirilerde bulunan Millet Partisi Genel Baskani Cuma Nacar, iki ülkenin NATO’ya üyeliklerinin kararlilikla reddedilmesi gerektigini ifade etti.



"Türkiye, NATO’nun en önemli müttefiklerinden biri"

“Türkiye, NATO üyelerinden Türkiye’nin güvenligine ve egemenlik haklarina uygun davranmasini saglatmak için geregini yapmak zorundadir” diyen Nacar, Türkiye’nin NATO’nun en önemli müttefiklerinden biri oldugunu ve bugüne kadar üzerine düsen her görevi yerine getirdigini kaydetti.

Nacar, sözlerini söyle sürdürdü:

“Türkiye’nin müttefiklerinin de Türkiye’nin iç ve dis güvenligine gereken asgari hassasiyeti göstermek, Türkiye’nin düsmanlarina ve terörist ilan ettiklerine karsi Türkiye’ye yardimci olmak, terörist PKK/YPG ve uzantilarina destek vermekten vazgeçmek ve Türkiye ile birlikte hareket etmek zorundadirlar. NATO’ya üye olacaklarin da Türkiye’nin bu hassasiyetine dikkat etmeleri, PKK/YPG’ye verdikleri destegi çekmeleri ve terörist örgütlere karsi Türkiye’ye yardimci olmalari sarttir.”

"Geri adim atmamali"

Türkiye’nin, NATO üyeligi için basvuruda bulunan her iki ülke ile de ayri ayri karsilikli güvenlik ve isbirligi anlasmalari yapmasi ve bunun kararlilikla takipçisi olmasi gerektigini ifade eden Nacar, “Ülkelerini terör örgütleri için bir siginak ve korunak yapmaktan vazgeçtiklerini eylemleri ile ispat edinceye kadar da üyelik basvurularinin reddedilecegini anlasmaya dercetmelidir. Ülkemizin içinde bulundugu ekonomik darbogaz nedeniyle Bati’nin veya ABD’nin ekonomik yardimlari karsiliginda geri adim atmamalidir. Geçmiste Rahip Brunson örneginde oldugu gibi zoru görünce kararliligindan vazgeçmemelidir. Türkiye, NATO’nun saygin bir üyesi olarak müttefiklerinden güvenlik ve egemenlik haklarina en azindan asgari saygiyi istemeli ve bundan taviz vermemelidir” diye konustu.

Kaynak: İHA