ABB'den Otizm Için Farkindalik Sempozyumu

Ankara Büyüksehir Belediyesi, toplumsal farkindalik amaciyla “Ulusal Gelisimsel Riskler ve Otizm Spektrum Bozuklugu Sempozyumu”na ev sahipligi yapti.

ABB'den Otizm Için Farkindalik Sempozyumu
Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskent’te toplumsal farkindaligi artirmaya yönelik projelerde çesitli kuruluslarla is birligi yapmayi sürdürüyor. “10-16 Mayis Engelliler Haftasi” çerçevesinde ABB Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi, Genç Psikologlar Meclisi ve Bülent Ecevit Üniversitesi Ögrenci Toplulugu is birligiyle “Ulusal Gelisimsel Riskler ve Otizm Spektrum Bozuklugu Sempozyumu”na ev sahipligi yapti.

ABB’de hedef ‘önce insan sagligi’ ve ‘egitim’

Sincan Harikalar Diyari Kadinlar Lokali Seminer Salonu’nda iki gün boyunca devam eden sempozyumla insan sagligi konusunda tüm vatandaslarin farkindalik kazanmasini amaçladiklarini vurgulayan Sempozyum Genel Koordinatörü Melisa Sevimli, “6 aydir emek verdigimiz, onlara farkliliklariyla degil isimleriyle seslenen OFDIS Projesi’nin son 2 haftasina girmekten gurur duyuyorum. Projede emegi geçen proje ekibine ve gönüllülerimize çok tesekkür ederim. Otizmli çocuklar kimi zaman onlara isimleriyle seslenildiginde bunun pek farkinda olmazlar. Otizmin tek tedavisi dogru egitimdir. Oturumlarimiz umarim verimli olur. Büyüksehir Belediyesine desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.



“Çok çesitli alanlarda hizmetler vermekteyiz”

Çok sayida akademisyen ve konusunda uzman isimleri sempozyumda bir araya getirmekten ve bu projenin içinde yer almaktan mutluluk duyduklarini ifade eden ABB Kadin ve Aile Hizmetleri Sube Müdürü Özlem Süreyya Karaman, “Ankara Büyüksehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayisi çerçevesinde hemen her sahada, ihtiyaç duyulan her alanda var olmaya gayret ediyor. Bu amaç dogrultusunda çok degerli Genç Psikologlar Meclisi ve Bülent Ecevit Üniversitesi Ögrenci Toplulugu ile bugün sempozyum düzenleyerek özellikle yerel yönetimler alaninda bir farkindalik olusturmak arzusundayiz. Dezavantajli vatandaslara ihtiyaçlari dogrultusunda çok çesitli alanlarda hizmetler vermekteyiz. Dezavantajli bireylerin toplumdan soyutlanmamasini ve sosyal yasam içerisine daha rahat bir sekilde katilim saglamalarini amaçliyoruz. Bu dogrultuda STK’lerle is birligini gelistiriyoruz” degerlendirmesinde bulundu.

Deneyim ve bilgi paylasimi

14 Mayis Cumartesi günü gerçeklesen oturumda Ögretim Üyesi Dr. Ersin Ufuk Timuçin “OSB’de Egitsel Degerlendirme Süreçleri ve Destek Egitim Hizmetlerinin Sunulmasi” baslikli konu hakkinda görüslerini dile getirirken, Prof. Dr. Emel Erdogan Bakar da “Oliver Sacks’in Otistik Ressam Vakasinin Nöropsikolojik Yansimalari”ni anlatti. Baskentlilerin yogun ilgi gösterdigi sempozyumda konusan Prof. Dr. Nimet Bülbin Sucuoglu, “Otizmli Bireylerin Egitimi ve Kaynastirma Uygulamalari”na iliskin bilgi paylasiminda bulunurken, Psikolog Nehir Merinoslu Özdemir de “Otizmli Bireylerde Günlük Hayatta Iletisim Kurma Ipuçlari” konusunda görüslerini ifade etti.

Sempozyumun ilk gününde ayrica Klinik Psikolog Gözde Ceylan da “Isaret Dili ve Terapi” baslikli bir sunum gerçeklestirdi. Sempozyumun ikinci gününde ise Prof. Dr. Melda Akçakin,“Dünyada ve Türkiye’de Otizmin Tarihçesi”ni anlatirken, Psikolog Alperen Asanbuga ve Avukat Deniz Yazgan da “Otizmli Bireylerde Istihdam” baslikli sunum yapti. Özel Egitim Uzmani Nursinem Sirin’in“Otizmde Yetiskinlik” konusunu isledigi sempozyum Dr. Gizem Yildiz’in “ASPERGER ve OSB’de Cinsel Egitim” sunumuyla sona erdi.
Kaynak: İHA