TÜMOSAN'in Odaginda Yüzde Yüz Yerli Ve Milli Teknoloji Var

Yerli motor ve transmisyon entegrasyonu ile traktör üretimi yapan TÜMOSAN, 2022 yilinin ilk çeyregine ait verilere göre pazarda yasanan daralmalara ragmen pazar payini 2021 yilinin ilk üç ayina göre artirdi. Ürettigi yerli motorlarin gücüyle de rakiplerine göre avantaj saglayan TÜMOSAN, özellikle pandemiyle birlikte öneminin alti bir kez daha çizilen yerli ve milli tarimin en büyük destekçisi olarak yoluna devam ediyor.

TÜMOSAN'in Odaginda Yüzde Yüz Yerli Ve Milli Teknoloji Var
Yillik 75 bin adet motor ve 45 bin adet traktör üretim kapasitesine sahip olduklarini belirten TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun, “TÜMOSAN olarak kendi üretim hatlarini gelistiren ve farkli çalismalarla üretimimizin gelismesine yardimci olan, üretim kaynaklarini yüksek tutan profesyonel üretim ekibine sahibiz. Profesyonel ekibimizin çalismalari sonucunda çok sayida optimize edilmis insansiz aracimiz bize üretimde yardimci oluyor. Üretimimizi günden güne gelistirerek verimlilik çalismalarini basariyla uygulayan bir firmayiz” dedi.



“Geleneksel çizgi, yüksek donanim"

Halim Tosun, "4 silindirli olarak uzun yillardir çiftçilerle bulusan 8000 ve 8100 serisi ailesine 3 silindirli olarak 8065, 8165 ve 8170 modelleri de ekledik. Klasik ve modern dizayna sahip 3 silindirli model seçenekleri ile çiftçilerin her ihtiyacini karsilamaya yönelik ürün gamini arttirmaya devam ediyoruz. Geçtigimiz yilin sonlarinda üreticilerin istekleri dogrultusunda piyasaya çikardigimiz yeni kabin ve donanima sahip tarlalarin vazgeçilmez klasigi 8000 serisinin 8005 modelini de çiftçilerimizin begenisine sunduk. Çiftçilerin klasik dizayna sahip traktör modellerine olan ilgisi karsisinda geleneksel çizgiler ile yüksek donanimi bulusturmaya devam ediyoruz“ dedi.



Bahçe ile dost 52L serisi

Son yillarda pazar beklentileri bahçe grubu ürünlerinde 4 silindirli motora sahip traktör modellerine yogunlasilmasi ile birlikte TÜMOSAN, bahçe grubu ürün gamina 52L serisini dahil ederek yeni bir soluk getirdi. 52L serisi güçlü ve verimli TÜMOSAN motoru, 3 ve 4 silindirli seçenekleri ile çiftçilerin begenisine sunuldu. Marka, yeni 4 silindirli bahçe grubu 52L serisi traktör modelleri ürün gaminda yerini aldi.

“Türk mühendislerinin yeni imzasi: TÜMOSAN 81 Premium”

81 Premium serisini Türk mühendislerinin imzasiyla Konya’da üreten TÜMOSAN, 81.100 ve 81.110 modelleri ile ürünlerini çiftçilerin begenisine sundu. Ürünle ilgili bilgi veren Halim Tosun, ”TÜMOSAN motorlu 95 ve 105 HP motor gücü seçenekleri ve 16 ileri-16 geri Hi-Lo vites seçenegine sahip TÜMOSAN transmisyonu ile 81 Premium serisi ayni zamanda standart olarak sunulan PowerShuttle ve vites kolu üzerinden vites degisimine imkan veren el debriyaji ile çiftçilerin kullanimini kolaylastiran çözümler sunuyoruz. 4 bin kilogram kaldirma kapasitesi, 6 adet hidrolik çikis ve standart olarak sunulan hidrolik orta kol ile beraber elektronik çeki kontrol sistemine sahip olan 81 Premium serisi, yüksek donanima sahip 4wd ve kabin klimali model seçenekleri ile Konya Tarim Fuari’nda çiftçiler tarafindan yogun ilgi gördü” ifadelerini kullandi.

Türk çiftçisinin yaninda olduklarini belirten Halim Tosun, "Yerli ve milli üretim politikasiyla Ar-Ge çalismalarimiza tüm hizimizla ve motivasyonumuzla devam ediyoruz. Ülkemizin zengin topraklarinin farkindayiz. Yüzde yüz yerli ve milli traktörlerimizle ve gelecek dönem çalismalarimizla da ülkemizin milli kalkinma hamlesine destegimizi sürdürecegiz" dedi.

Yalnizca Türkiye’de degil dünyada da isimlerini gururla duyurduklarini belirten Tosun, “Su anda 32 yurtdisi satis noktamiz ile öncelikle Balkan ülkeleri, Orta Dogu ve Afrika olmak üzere yogun talep aliyoruz. Orta Dogu ve Afrika’daki pazarimiz büyürken diger kitalarda da satis hacmimizi büyütmeyi hedefliyoruz. Yakin zamanda yurtdisi pazarlama faaliyetlerimizin artmasiyla birlikte dünya çiftçilerinin de gücünü hissedecegi motor ve traktörlerimizle adimizdan sikça söz ettirecegiz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA