Japonlardan Tokyo Camisi'ne Büyük Ilgi

Japonya’daki Tokyo Camisi, dev metropoldeki Müslümanlarin ardindan Japonlarin da ilgi odagi oldu.

Japonlardan Tokyo Camisi'ne Büyük Ilgi
Japonya’nin baskenti Tokyo’da bulunan Tokyo Camisi, otantik mimarisi ve sosyal medyada paylasilan fotograflarin da etkisiyle, Müslüman toplumun ardindan Japonlarin da ilgi odagi haline geldi. Türk dizilerini izleyen ya da Türk-Islam kültürüne ilgi duyan Japonlarin, dokusunu Osmanli mimarisine benzettigi cami, kisa sürede dev metropolün ugrak noktalarindan biri oldu. Birçok Japon, camiye gelerek avlusunda ve içinde fotograf çekinirken, bazi Japonlar da kendilerine ayrilan bölümde kilinan ikindi namazini izleyerek Islam dinini tanimaya çalisti.

Aylik 10 bin Japon ziyaretçi

Tokyo Camisi ve Diyanet Türk Kültür Merkezi Baskani Muhammed Rasit Alas, içinde kültür merkezini de barindiran caminin Türk kültür ve medeniyetinin izlerini tasimasi ve nadir eserlere ev sahipligi yapmasi nedeniyle Japonlarin ilgi odagi oldugunu söylerken, "Biz de yogun ilgiyi görerek her Cumartesi-Pazar ve resmi tatillerde Japon ziyaretçilere yönelik Tokyo Camisi özel turlari düzenliyoruz. Bu turlarin da katkisiyla aylik ortalama 10 bin Japon, camiyi ziyaret ediyor. Birçok Japon internet sitesinde, ’Türkiye’ye gitmeden görülmesi gereken Türkiye’ olarak ismimiz ön plana çikiyor" seklinde konustu.

"Tokyo’da gezilmesi gereken ilk 10 yer" listesinde de yerlerini aldiklarini vurgulayan Alas, "Tokyo’daki Müslümanlar için ortak bulusma noktasi olan Tokyo Camisi ve Diyanet Türk Kültür Merkezi, Japonlar arasinda da ortak bir bulusma noktasi olma yolunda emin adimlarla ilerliyor" ifadelerini kullandi.

"Popüler oldugu için geldim"

Camiyi sosyal medyadan duydugunu ve fotograf çekinmek üzere geldigini kaydeden Yuki Arazawa ise, "Instagram’da camide paylasilan fotograflarin ünlü hale geldigini ve buranin popüler bir nokta oldugunu görünce bugün ilk kez gelmek istedim" diye konustu.

Camiyi otantik mimarisi nedeniyle ziyaret ettigini belirten Eri Wakayama da, "Mimari ve camide bulunan geleneksel desenler oldukça ilgi çekici ve fotojenik. Ayrica buradaki Türk marketinde satilan meyve sularini sevmem de ziyaretimin bir nedeni" dedi.

Kaynak: İHA