Bilecik'te 165 Okul Kütüphanesine Yaklasik 150 Bin Kitapla Takviye Edildi

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya 15 Temmuz Anadolu Lisesi’nde katildigi kütüphane açilisinda, kentte bulunan 165 okul kütüphanesine yaklasik 150 bin kitapla takviye ettiklerini ifade ederek, “Hedefimiz bu yil sonuna kadar bu rakami 252 Bin kitaba tamamlamaktir” dedi.

Bilecik'te 165 Okul Kütüphanesine Yaklasik 150 Bin Kitapla Takviye Edildi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde Milli Egitim Bakanligi’nin yürüttügü Kütüphanesiz Okul Kalmasin Projesi çerçevesinde Bilecik 15 Temmuz Anadolu Lisesi’nde de yeni bir kütüphane olusturuldu. Açilisa Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, kurum müdürleri, ve ögrenciler ile ögretmenler katildi.

Açilista ögrencilerle bir araya gelerek yeni kütüphanelerinin hayirli olmasini dileyen Vali Kizilkaya, “Kütüphanesiz Okul Kalmasin Projesi sayesinde ilimizdeki tüm okullarin kütüphanelerini gözden geçirdik. Ilimizdeki 165 okulumuzdaki okul kütüphanelerini yaklasik 150 Bin kitapla takviye ettik. Hedefimiz bu yil sonuna kadar bu rakami 252 Bin kitaba tamamlamaktir” dedi.



“Kütüphaneyi okulun kalbini haline getirmek çok kiymetlidir”

Kütüphanenin okuyucularla deger kazanacagini vurgulayan Vali Kizilkaya, “Okulu ve kütüphaneleri kitapla bulusturmak meseleyi çözmüyor. Esasen okuyucuyu kütüphaneyle, kitapla bulusturmak çok önemlidir. Burada ögrencilerimize, ögretmenlerimize ve bizlere yeni görevler düsüyor. Kütüphaneyi okulun kalbini haline getirmek çok kiymetlidir. Okulun kalbi kütüphane olursa bizim ayni zamanda derslerde ögrendigimiz konularla beraber kendimiz gelistirme imkanimiz daha da artmis olacaktir.” diyerek emegi geçenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA