Vinçten Kopan Çelik Profil Isçilerin Üzerine Düstü Açiklamasi 1 Ölü, 1 Agir Yarali

Gaziantep’te bir fabrikadaki panel insaatinda vinçten kopan çelik profillerin altinda kalan 2 isçiden biri hayatini kaybederken, biri de agir yaralandi.

Vinçten Kopan Çelik Profil Isçilerin Üzerine Düstü Açiklamasi 1 Ölü, 1 Agir Yarali
Olay, ögle saatlerinde Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir geri dönüsüm fabrikasi insaat alaninda meydana geldi. Iddiaya göre, fabrika panel insaati sirasinda vincin tasidigi çelik profiller koparak çelik montaj isçileri Kemal Çelebi ile Enes Tutar’in üzerine düstü. Olay sonrasi iki isçi agir yaralanirken, durum 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirildi.



Isçilerden biri olay yerinde hayatini kaybetti

Ihbar üzerine olay yerine çok sayida saglik ve jandarma ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ekipleri, vinçten çelik profillerin altinda kalan isçilerden Kemal Çelebi’nin olay yerinde hayatini kaybettigini belirledi. Agir yaralanan diger isçi Enes Tutar ise olay yerinde saglik ekipleri tarafindan yapilan ilk müdahalenin ardindan ambulansla özel bir hastaneye kaldirilarak ameliyata alindi.

Cenaze adli tip kurumu morguna kaldirildi

Hayatini kaybeden talihsiz isçi Kemal Çelebi’nin cansiz bedeni, olay yerinde yapilan incelemelerin ardindan Gaziantep Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Cenazenin, adli tipta yapilacak islemlerinin ardindan defnedilmek üzere yakinlarina teslim edilecegi ögrenilirken, diger yarali Enes Tutar’in durumunun da kritik oldugu ögrenildi.

Olayla ilgili genis çapli sorusturma baslatildigi vurgulandi.
Kaynak: İHA