Uludag Üniversitesi'nin Medya Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Bu yil 12’ncisi düzenlenen Uludag Üniversitesi Marconi Medya ödülleri için Türkiye’de bir ilke imza atildi. Ödül sahiplerine özel tasarim çogaltilamayan ve benzersiz dijital sanat eseri takdim edilecek. Ödül kazananlar Bursa Uludag Üniversitesi’ndeki törende bulusacak.

Uludag Üniversitesi'nin Medya Ödülleri Sahiplerini Buluyor
Bursa Uludag Üniversitesi Radyo ve Televizyon Toplulugu, 27 Mayis’ta Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde düzenleyecekleri Türkiye’nin ilk Dijital Sanat Eseri(NFT) ödüllü medya töreninde 12 kategoride 12 kisiye NFT ödül verecek.

Geçtigimiz yillarda birçok taninmis ismin ödül aldigi törende bu yil bir ilke imza atilacak. Yaklasik 2 bin ögrencinin gönüllü olarak katildigi etkinlikte katilimcilara Metaverse VR deneyimi, Dijital Çizim gibi birçok özel etkinlikle keyifli anlar yasatilacak.

Gelecekte potansiyel uygulamalari kesfetmeden önce NFT’yi dogru tanimlamak gerektigini aktaran ögrenci toplulugu ögrencileri, "NFT uygulamalari genellikle kripto para birimleri ile karistirilir. Durum tam olarak böyle degildir. Bu karsilastirmanin arka planinda insanlarin gelecegin internetine bugün sahip oldugu perspektiften bakmasi vardir. Dijital bir sanat eserine sahip olmak ancak parasal degeri varsa anlamli gibi gözükür. Oysa ki gelecegin internetinde dijital varliklar, insanlarin dijital kimlikleriyle bütünlesecektir. Olay paranin çok daha ötesinde anlamlar tasimaktadir" diye konustular

Bu yil 12’ncisi düzenlenen Marconi Medya Ödüllerindeki kategoriler, en iyi dizi, en iyi dizi oyuncusu, en iyi yardimci oyuncu, en iyi video içerik üreticisi, en iyi youtube kanali, en iyi talk show, en iyi karikatürist, en iyi yayin platformu, en iyi streamer, en iyi seslendirme sanatçisi, en iyi influencer, en iyi dijital egitmen ve onur ödülünden olusuyor.

Öte yandan etkinlikte olusturulan alanlarda katilimcilara Metaverse VR deneyimi, Dijital çizim atölyesi, resim sergisi, canli müzik gösterimi ve UlurTv özel fotograf çekim alaninda farkli deneyimler sunulmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA