Son Nefesinde Kendisini Öldürenlerin Isimlerini Sayikladi

Kastamonu’da çikan silahli kavgada öldürülen sahis, son nefesini vermeden önce kendisini vuranlarin isimlerini sayikladi. Bunun üzerine gözaltina alinarak tutuklanan saniklarin yargilanmasina devam edildi.

Son Nefesinde Kendisini Öldürenlerin Isimlerini Sayikladi
Olay, 2021 yili Agustos ayinda Kastamonu merkeze bagli Bük köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, erkek kuaförlügü yapan Bilal K. ile Bugra Meriç (28) ve Cihangir Özcan (27) arasinda alacak verecek meselesi sebebiyle tartisma çikti. Tartismada Bilal K., av tüfegiyle Bugra Meriç ve Cihangir Özcan’a ates etti.

Ölmeden önce kendisini öldürenlerin ismini sayikladi

Bugra Meriç, olay yerinde hayatini kaybederken, Cihangir Özcan ise agir yaralandi. Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirilan Cihangir Özcan, kurtarilamayarak yasamini yitirdi. Hastaneye kaldirilmadan önce agir yarali Cihangir Özcan, olay yerine gelen ekiplere kendisini Bilal K. ile babasi Ihsan K.’nin vurdugunu söyledi.

Bunun üzerine baslatilan sorusturmada Bilal K. ile babasi Ihsan K. gözaltina alinarak tutuklandi.

Bilal K. ile Ihsan K. hakkinda Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde ‘kasten öldürme’ suçundan dava açildi.

“Sen nefesini vermeden önce bize kendisini vuranlarin isimlerini sayikladi”

Davada kolluk kuvveti olarak görev yapan tanik Y.A. dinlendi. Y.A., olay yerinde tutanagi kendilerinin tuttugunu belirterek, “O gün suç arastiriyorduk. Olaydan 20-25 dakika önce Cihangir Özcan’i yol üzerinde gördük. Sahislar bölgemizde suçlara karismistir. Sahislar yanimizda durdular. Bizde ne yapiyorsunuz diye sorduk ve araç içerisinde göz gezdirdik. Yaklasik 25 dakika sonra da Cihangir Özcan’i vurdular diye telefon ettiler. Olay yerine Cihangir’in yanina gittigimde kendindeydi. Karakola dogru ates edildi. Ben tektim olay yerinde. O yüzden karakola yöneldim. Cihangir, bu sirada bana berber dükkanina dogru isaret yapti. Bugra Meriç’i de araçta vurulmus sekilde gördüm. Cihangir’e seni kim vurdu diye sordum. Bana berber dedi.

Bilal ile berberin babasi diye birkaç kez sayikladi. Bunun üzerine saniklar bölgemde oturduklari için saniklarin evine yöneldim. Bu sirada saglik görevlileri de Cihangir’e müdahale ediyordu. Bizde bu sekilde tutanagimizi tuttuk” dedi.

Ilk evlerinde gittiginde saniklara ulasamadigini fakat bir süre sonra saniklarin karakola gelerek teslim olduklarini anlatan Y.A., “Ellerinde poset, içinde silah ile karakola geldiler. Burada olay yeri inceleme ekibine silahlari teslim ettiler. Benim gördügüm bildigim bundan ibarettir” diye konustu.

Saldirida hayatini kaybeden Cihangir Özcan’in annesi Mediha Özcan ise oglunu öldürenlerden sikayetçi oldugunu söyledi.

Muhammed Musa Özcan ise, “Kardesim ölmeden önce ifade vermistir. Her ikisinden de davaciyim” seklinde konustu.



“Tanik beyanlarini kabul etmiyorum”

Tanigin beyanini kabul etmedigini söyleyen Ihsan K. da, “Orada vatandaslar var, insanlar var. Oradakilerin hiçbiri duymamis. Sadece tanik duydugunu ileri sürmüstür. Tanik beyanlarini kabul etmiyorum” ifadelerini kullandi.

10 aydir tutuklu oldugunu belirten Bilal K. ise, “Aleyhime olan hususlari kabul etmiyorum. 10 aydir tutukluyum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu saniklar Bilal K. ile babasi Ihsan K.’nin tutuklulugunun devamina karar verirken, Cumhuriyet Savciliginca mütalaanin hazirlanabilmesi için durusmayi 14 Haziran’a ertelendi.
Kaynak: İHA