Hemsirelik Ögrencileri Projelerini Festivale Çevirdi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü son sinif ögrencileri, edindikleri bilgililer festival ile çocuklara ögretti.

Hemsirelik Ögrencileri Projelerini Festivale Çevirdi
OMÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü son sinif ögrencileri, “Toplumsal Duyarlilik” dersi kapsaminda hazirladiklari “Çocuklara Somut Olmayan Kültürel Miraslarimizi Tanitma Farkindalik Projesi” ile OMÜ Vakfi çocuklarina somut olmayan kültürel miras ürünlerini tanitti. Proje; Halk Sagligi ve Hemsirelik Ögrenci Toplulugu ile is birligi içerisinde, OMÜ Ögrenci Projeleri Destek Programi tarafindan desteklenerek OMÜ Vakfi Kolejinde “Kültür Festivali” olarak gerçeklestirildi.

Hemsirelik Bölümünden Dr. Ögr. Üyesi Özge Öz Yildirim, Dr. Ögr. Üyesi Özge Iseri, Ögr. Gör. Dr. Ayse Metin, Ögr. Gör. Dr. Belgin Sen Atasayar, Ars. Gör. Dr. Hatice Uzsen, Ögr. Gör. Cansev Bal danismanligindaki projede Hemsirelik Bölümü ögrencileri Fatmanur Balamut, Derya Fidan, Yasemin Topkara, Eylül Tor ve Rumeysa Koç görev aldi. “Kültürel Mirasimiza Sahip Çikiyoruz, Yasayarak Ögreniyoruz” sloganiyla çocuklara somut olmayan kültürel miraslari ögretmek ve deneyimlemelerini saglamayi amaçlayan projenin uygulamasi, OMÜ Vakfi Koleji’nin bahçesinde 11 farkli alanda gerçeklestirildi.

Çocuklarin eglenmesini, eglenirken de ögrenmesini gözeten festivalde; somut olmayan kültürel degerler olarak ebru sanati, hüsnühat, geleneksel okçuluk, karagöz, mangala (bir tür zekâ, mantik oyunu), üç tas, çuval yarisi, misket, halat çekme, mendil kapmaca ve köse kapmaca gibi oyun ve etkinlikler yer alirken ayrica Türk kahvesi ve lokum ikram edildi. 240 ögrencinin katilimiyla hayata geçen Kültür Festivali, ögrenci ve ögretmenler tarafindan yogun ilgi gördü.

Hemsirelik Bölümü gelistirdigi projeyle görme engelli bireylere isik saçiyor

Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü, sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bu dogrultuda Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü Iç Hastaliklari Hemsireligi Ana Bilim Dali, Engelliler Haftasi kapsaminda "Kitaplarin Dili Olsa" sloganini tasiyan projeyle görme engelli bireylere isik tutarken proje kapsaminda Hemsirelik Bölümü ögrencileri, sesleriyle dezavantajli kisileri hayata bagliyor. “Iç Hastaliklari Hemsireligi Intörnlügü” dersi alan ögrencilerle birlikte bu yil ikincisi düzenlenen projede; OMÜ Görme Engelliler Birimi bünyesinde bulunan Sesli Kütüphane için kitap okuma etkinligi gerçeklestiriliyor. Proje basladigindan bugüne 30’u askin eser kütüphaneye kazandirildi.

Projeye liderlik eden Iç Hastaliklari Hemsireligi Ana Bilim Dali Baskani Doç. Dr. Afitap Özdelikara, projeye iliskin, “Saglik çalisaninin en önemli misyonlarindan biri topluma isik tutmaktir. Dolayisi ile bu projede sadece sesli kütüphanemiz zenginlesmiyor, engelli duyarliligi da saglaniyor. Yasamin önündeki engelleri kaldirmak için sorumluluk almak herkesin görevi. Tüm gönüllülerin ve engelli dostlarinin etkinligimize ortak olmalarini arzu ediyoruz. Kitap okuma kültürünün temelinde yeni ve taze bilgiler edinme, dolayisiyla sürekli ögrenme var. Hazirladigimiz proje vasitasiyla da engelli bireylerin okuma engelini, sesli kütüphane sayesinde asiyoruz. Amacimiz, daha çok kitabi seslendirerek görme engelli bireyler için daha kapsamli ve çesitli bir envanter olusturmak” dedi.

Doç Dr. Özdelikara, projeye emek veren tüm hemsirelik bölümü ögrencilerini örnek davranislarindan dolayi kutlayarak, projenin daha genis kitlelere ulasmasi gerektigini dile getirdi.
Kaynak: İHA