Davutoglu'na Adiyaman'da 'HDP' Ve 'CHP' Tepkisi

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Adiyaman’da vatandaslarin HDP ve CHP tepkisi ile karsilasti.

Davutoglu'na Adiyaman'da 'HDP' Ve 'CHP' Tepkisi
Partisinin yeni il baskanligi binasinin açilisi ve çesitli temaslarda bulunmak için gelen Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, vatandaslarla sohbet ederek, esnaflari ziyaret etti. Esnaf, vatandaslar ve sehit yakinlari Ahmet Davutoglu’nun 6’li masada bulunmasina tepki gösterdi.

Girdigi bir börekçide vatandasla sohbet eden Davutoglu’na niçin AK Parti’den ayrildigini soran vatandas, “Isterseniz beni öldürün, benim canim da gitse ben Tayyip Erdogan’ciyim” dedi.

Kiraathanede oturan vatandaslara selam veren Davutoglu, yine ayni tepkiyle karsilasti. Vatandas, “Sen buraya nasil geldin? Ne gördün de, niye ayrildin? Oyumuz sana degil. Sana oy vermeyecegim. 6’li çeteden hiçbir sey olmaz. Tek basina gir sana oy vereyim. Dagdakilerine güvenme. Polisimizi askerimizi öldürenlere güvenme” dedi.

Baska bir vatandas ise “Sen HDP ve CHP ile berabersin. Size yakistiramadim. Terörle mücadeleyi siz yapmadiniz, eger yapsaydiniz onlara gitmezdiniz. Altili masadan ayril hepimiz oyumuzu veririz” sözlerine karsilik Davutoglu, “Bakariz ona” diye cevap verdi.

Iki sehit yakini ise Davutoglu’na “Sizi tebrik ederim. Niçin tebrik ederim? PKK ile yuvarlak masada oturdugunuz için. Bu benim hosuma gitmiyor. O kadar sehit var, polis öldürüyorlar, asker öldürüyorlar. Bunu yapmayin. Ben sehit babasiyim bunu bana yapma, beni yakma. CHP’den uzak dur” dedi.

Daha sonra partisinin il baskanligi yeni binasinin açilisina katilan Davutoglu, burada partililere seslendi.

Davutoglu, daha sonra gündeme iliskin gazetecilere açiklamada bulunarak, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu’nun cezasinin onanmasiyla ilgili, yarginin siyasallastigi yönünde açiklamalarda bulundu.
Kaynak: İHA