Yabanci Lise Ögrencileri Bilim Atölyelerine Hayran Kaldilar

Avrupa Birligi Erasmus Projesi ile Makedonya, Sirbistan, Macaristan ve Portekiz’den Sehitkamil’e gelen 16 lise ögrencisi ve 13 ögretmen, Bilim Sehitkamil’i ziyaret etti. Astronomi, tasarim ve teknoloji atölyelerinde tasarim ve kodlama deneyimi yasayan ögrenciler, atölyelere hayran kaldi.

Yabanci Lise Ögrencileri Bilim Atölyelerine Hayran Kaldilar
Avrupa Birligi Erasmus Projesi himayesinde Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi koordinasyonunda gerçeklesen ‘Bilgi Iletisim Teknolojilerindeki Zorluklari Asma Projesi’ ile Makedonya, Sirbistan, Macaristan ve Portekiz’den ögretmen ve ögrenciler, Bilim Sehitkamil’de bir araya geldi. 16 lise ögrencisi ve 13 ögretmenden olusan heyet; astronomi, tasarim ve teknoloji atölyelerindeki çalismalara katildi.

Ögrenciler ve ögretmenler, egitmenlerin de destekleriyle kendi tasarim ve kodlamalarini yaptilar.

’’Çok iyi bir deneyim ve büyük bir firsat oldu’’

Ziyaretin ardindan degerlendirmede bulunan Proje Koordinatörü Hristina Bozoska Nikoloska, “Makedonya, Sirbistan, Macaristan ve Portekiz’den ögrencilerimiz ile birlikte Gaziantep’teyiz. Projenin amaci, bilim teknolojisi ile karsilastigimiz zorluklarin üstesinden gelmesiyle alakali bir proje. Simdiye birçok zorluklarinda üstesinden geldik. Tabi Türk misafirperverliginden çok hoslandik. Özellikle Bilim Sehitkamil’deki atölyelerden çok etkilendik. Ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz için harika bir deneyim oldu. Ögrencilerimiz burada bilgisayar üzerinde kendi kodlamalarini, kendi tasarimlarini yapma imkani buldular. Teknolojiyi farkli yöntemlerle farkli sekillerde kullanabilme sansini elde ettikleri için bu çok iyi bir deneyim oldu ve onlar için bu büyük bir firsat oldu. Buradaki deneyimlerimizi de kendi ülkelerimizde anlatip, diger ögrencilerimizi de Gaziantep’e, Bilim Sehitkamil’e gelmelerini tesvik edecegiz. Ben misafirperverlikleri için buradaki hocalarimiza da yürekten tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

’’Bulunmaz firsat’’

Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi Ingilizce Ögretmeni ve Proje Koordinatörü Hilmi Bekleviç ise yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Bugün okulumuz olarak yürüttügümüz proje çerçevesinde 4 yabanci ortagimizi Gaziantep’te agirliyoruz. Ortak ülkelerimiz Makedonya, Sirbistan, Macaristan ve Portekiz’den olusmaktadir. Her ülkeden 4’er ögrenci ve 3’er ögretmen olmak üzere 29 misafirimiz var. 1 hafta sürecek olan bu ziyarette, Gaziantep’in hem kültürel hem de sehir olarak güzelliklerini misafirlerimize tanitmak istiyoruz. Su anda ise misafirlerimizle birlikte Bilim Sehitkamil’e geldik. Ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz buradaki uzay, tasarim ve teknoloji atölyelerinde çalismalar yapiyorlar. Tabii Bilim Sehitkamil de bizim projemizin önemli konularindan biriydi. Teknoloji, tasarim ve bilgi iletisim teknolojilerinde bizim için çok uygun atölyeler var. Su an da ögrencilerimiz de çok zevkli bir sekilde atölyedeki egitimlerini aldilar. Amacimiz, egitimde bilgi iletisim teknolojilerinin kullanimini yayginlastirmak, kurumlar arasi is birligini arttirmak ve kültürler arasi hosgörü ve anlayisi arttirmak. Gerçekten Bilim Sehitkamil, Gaziantep için bulunmaz bir firsat. Ben bu açidan Sehitkamil Belediye Baskanimiza ve katki saglayan herkese tesekkür ediyorum.”

’’Unutulmaz bir deneyim oldu’’

Sirbistan’dan projeye katilan lise ögrencisi Jelena Marjanovic, “Sirbistan’dan geliyorum. Ögretmenlerim beni buraya getirdigi için öncelikle onlara tesekkür etmek istiyorum. Çünkü gerçekten Bilim Sehitkamil bizler için unutulmaz bir deneyim oldu. Buradaki hocalarimiz sayesinde birçok atölyede çalismalar yaptik. Bilim Sehitkamil’i çok sevdim ve mutlu oldum. Burada astronomi atölyesine katildim, tasarim atölyesine katildim, teknoloji atölyesine katildim. Kendi tasarim ve kodlamalarimi yaptim. Buradaki deneyimlerim ilerde hayatima büyük katkilar sunacagina inaniyorum. Ben tekrar bizleri burada agirlayan hocalarimiza tesekkür ediyorum” açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA