Silahini Temizlerken Kendisini Vuran Yüzbasi Son Yolculuguna Ugurlandi

Antalya’nin Kas ilçesindeki Hava Radar Üs Komutanliginda görevli iken temizledigi silahin ates almasi sonucu hayatini kaybeden Yüzbasi Muhammet Hakan Erkus, Malatya’da son yolcuguna ugurlandi. Muhammed Erkus’un kardesi Serkan Erkus, "Abim çok büyük bir insandi. 15 Temmuz’da kahramanligiyla gündeme gelen bir askerdi" dedi.

Silahini Temizlerken Kendisini Vuran Yüzbasi Son Yolculuguna Ugurlandi
Alinan bilgiye göre, Antalya’nin Kas ilçesinde bulunan Hava Radar Üs Komutanligi’nda görevli evli ve bir çocuk babasi Yüzbasi Muhammed Erkus (35), odasinda silahini temizlerken kazara ates alan silahtan çikan kursunun kalbine yakin bir noktaya isabet etmesi sonucu hayatini kaybetti. Olay sonrasi cenazesi memleketi Malatya’ya getirilen Yüzbasi Muhammed Erkus, Sehir Mezarligi’nda ögle namazini müteakip düzenlenen törenin ardindan son yolculuguna ugurlandi. Törene Vali Yardimcisi Vali yardimcisi Kenan Eskin, Il Jandarma Komutani Ercan Altin, Emniyet Müdürü Vekili Ibrahim Altintas, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Umut Yalçin, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Il Baskani Mesut Samanli, MHP MYK Üyeleri Eyüp Gönültas, Ömer Ekici, çok sayida vatandas katildi.

Törende Yüzbasi Muhammet Hakan Erkus’un ailesi gözyaslarina hakim olamadi.

Hayatini kaybeden Yüzbasi Muhammed Erkus’un kardesi Serkan Erkus, ’’Abim görevini yardimci komutanina devretmek için orada belirli bir vakit geçirdikten silahini temizlemek istiyor. Diyor ki ’ben silahimi temizleyeyim, çok zamandir atis yapiyorum’. ’Bayadir temizlemedim’ diye bir ifade kullanmis. Sonra silahini temizlemeye baslamis. Olay yerine gittikleri zaman bir ses gelmis. Gittiklerinde abim, masasinda sandalyesine oturmus bir sekilde yere düsmeden orada vefat ettigini söylüyorlar. Silahin kabzasi sadece var, sarjörü yok. Sarjörü ayri tek bir mermi mermi de kalbin alt tarafindaki bosluga denk geliyor. Tek mermi ile yaklasik 15 dakika içerisinde hayatini kaybediyor. Talihsiz bir olay. Bu sekilde talihsiz bir olay sonucunda sehit oldu. Allah rahmet eylesin, vatan sag olsun’’ dedi.



"15 Temmuz da kahramanligiyla gündeme gelen bir askerdi"

Yüzbasi Muhammed Erkus’un 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda kahramanligiyla gündeme gelen bir isim oldugunu belirten Serkan Erkus, ’’Abim çok büyük bir insandi. 15 Temmuz’da kahramanligiyla gündeme gelen bir askerdi. Sahada darbeyi engelleyen insanlardan biriydi. Malatya’da 15 Temmuz’da ikinci kalkisma söz konusu olmustu. Aldigimiz bilgiye göre, burada iki tane kargo uçagi Kayseri’den havalanip buradaki siyasetçileri toplayip götürmek üzere havalanmak istiyorlar. Onun üzerine abim bunun haberini aliyor ve abim o gün izinli oradaki askerlere haber veriyor. Telefonla tekrar görüsme yapiyorlar ve diyor ’vanalari sökün, araçlari anahtarlari ile birlikte topraga gömün’. Yakit ikmali yaptirmiyor engel oluyor. Engel olduktan sonra kargo uçaklari kalkamiyor. Kalkamayinca hepsi emniyet güçlerimiz tarafindan yakalanip sorusturma kapsamina aliniyorlar. Malatya’da bu sekilde ikinci kalkismayi önlemis oluyor abim’’ diye konustu
Kaynak: İHA