Ukrayna'dan Tahliye Eden Ahiska Türkleri Elazig'a Getirildi

Rusya’nin savas açtigi Ukrayna’dan tahliye edilen 180 Ahiska Türkü, Elazig’da getirildi. Havalimaninda karsilanan Ahiska Türkleri büyük mutluluk yasadi.

Ukrayna'dan Tahliye Eden Ahiska Türkleri Elazig'a Getirildi
Ukrayna’da devam eden savasta Herson kentinde mahsur kalan Ahiska Türklerinin güvenligini saglamak için tahliye islemleri devam ediyor. Bu çerçevede 180 Ahiska Türkü, saat 20.10’da Elazig’da getirildi.

Ahiska Türkleri Elazig Havalimaninda Vali Ömer Toraman, Belediye Baskan Vekili Nazif Bilginoglu, Il Emniyet Müdürü Celal Sel, Il Jandarma Komutani Albay Ali Yildiz, Elazig Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ali Sait Çeçen ve yetkililer tarafindan karsilandi. Uçaktan inen misafirler, gül ve Türk bayraklari ile karsilandi. Elazig’a gelen Ahiska Türkleri büyük mutluluk yasadi. Çogu gözyasina hakim olamazken, ellerindeki Türk bayraklarini bir an olsun birakmadi. Kiz çocuklari ise hep bir agizdan Istiklal Marsini okudu. Ahiska Türkleri daha sonra Asagidemirtas Geçici Konaklama Merkezine götürüldü.

"Biz onlarin her zaman yanindayiz"

Vali Ömer Toraman, "Ukrayna’da savastan dolayi ates hattinda mahsur kalan soydaslarimizi devletimiz büyük bir diplomatik gayret ve basari göstererek bugün itibari ile ilimize tahliyelerini gerçeklestirmis bulunuyor. Ilk uçagimiz indi. Sevkiyatlar imkanlarda dahilinde peyderpey devam edecek. Bu soydaslarimiza ev sahipligi yapacagiz. Ahiska Türkleri tarih boyunca çok zülüm görmüs bir topluluk. Bu defada böyle bir zorlukla karsilastilar. Biz onlarin her zaman yanindayiz. Olmaya da devam edecegiz. Burada artik kendi evlerindeler misafir edecegiz. Ortalik sakinlesince ve düzelinceye kadar kardesligimizin geregini yerine getirecegiz” dedi.



"Burada herkes güvende. Çünkü burasi Türkiye"

Türkiye’ye geldigi için mutlu oldugunu dile getiren Rasit Mihrali, “Orada korku içerisindeydik. Üzerimizde bombalar yagiyordu. Televizyonda gördügünüz gibi her sey gerçek. Çocuklar öldü. Bunlarda gerçek. Burada herkes güvende. Çünkü burasi Türkiye” diye konustu.



"Buraya her zaman gelmek istiyorduk"

Emegi geçen herkese tesekkür eden Sara Esker, “Recep Tayyip Erdogan’dan Allah razi olsun. Burada kendimizi çok güvende hissediyoruz. Vatan sag olsun. Recep Tayyip Erdogan’i dinledigimiz çok seviniyoruz. Buraya her zaman gelmek istiyorduk. Onun sayesinde buralara geldik. Allah razi olsun" seklinde konustu.



"Türkiye’me kavustum"

Gülbatu Nebiyoglu ise, “Sanki anamdan yeni dogdum. Egilebileydim bu yeri topragi öperdim. Mekanima kavustum. Türkiye’me kavustum. Burasi benim vatanimdir. Kaç yildir biz ortalikta geziyorduk. Hiç biri vatan degil buradan baska. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a çok tesekkür ediyorum. Allah onun ömrünü uzun etsin. Buradaki herkese Allah uzun ömür versin” dedi.

Kaynak: İHA