Tekstil Sektörüne Yeni Elemanlar Kazandiriliyor

Yildirim Belediyesi, istihdamin artirilmasi ve genç issizligin azaltilmasi hedefiyle önemli projelere imza atiyor. ’Simetri Programi ile Bilgisayar Destekli Jakarli Kumas Desen Tasarimi Egitimi’ programinda egitim alan kursiyerler, tekstil sektörüne hazirlaniyor.

Tekstil Sektörüne Yeni Elemanlar Kazandiriliyor
Yildirim Belediyesi Sosyal Inovasyon ve Girisimcilik Merkezi’nde, Istihdam Odakli Mesleki Egitim Kurslari çerçevesindv haftanin 5 günü ‘Simetri Programi ile Bilgisayar Destekli Jakarli Kumas Desen Tasarimi Egitimi’ veriliyor. 20 kisilik egitim siniflarinda estetik, teknik ve maliyet bazli yorumlama, dokuma kumaslari, üretim planlarini olusturma ile kumas tasarimi ve elde desen çizme ve desen çikarma çalismalari uygulamali olarak gösteriliyor. Verilen 640 saatlik egitimler tekstil sektörüne hazir hale gelen kursiyerler moda evleri, hazir giyim ve tasarim sektörü ile nakis atölyelerinde çalisabilme imkâni buluyor.

Gençlerin meslek ve is sahibi olmasi için ilçeye kazandirilan Yildirim Sosyal Inovasyon ve Girisimcilik Merkezi’nde ücretsiz teknik egitim kurslari verildigini sözlerine ekleyen Baskan Oktay Yilmaz, “Istihdama katki saglamak, toplumun dezavantajli kesimlerini istihdama kazandirmak için gençlerimizin mesleki bilgi ve becerilerini artirmaya çalisiyoruz. Bursa için hem ulusal hem de uluslararasi alanda rekabet edebilecek bir konumda yer alan basta otomotiv olmak üzere, tekstil ve makine sektöründe nitelikli eleman yetistirmek için ‘Yildirim Sosyal Inovasyon ve Girisimcilik Merkezi’mizde gençlerimize hem meslek ögretiyor hem de is sahibi yapiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA