Talas'ta Yatirimlar Hizlaniyor, Çalismalar Yogunlasiyor

Talas Belediye Meclisi 2022 yilinin Mayis ayi toplantisinda gündeminde bulunan 16 maddeyi karara bagladi. Mecliste konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, cumhuriyetin kurulusunun 100. yili için hummali sekilde çalistiklarini belirterek, “Yatirimlarimizi hizlandiriyor, hayirseverlerimizin de yatirimlarini özendiriyoruz” dedi.

Talas'ta Yatirimlar Hizlaniyor, Çalismalar Yogunlasiyor
Talas Belediyesi Meclisi, Baskan Mustafa Yalçin baskanliginda toplandi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçeklesen toplantida Imar ve Bayindirlik Komisyon raporlari ile Çevre Kültür ve Turizm Komisyon raporlari, 2021 mali yili kesin hesabinin görüsülmesi, yasli gündüz bakim evi yapimi ve Küçük Sanayi Sitesi esnafina ruhsat verilmesi ile ilgili maddeler görüsüldü. Mecliste ayrica grup baskanvekilleri Ramazan Bayrami ve Anneler Günü ile ilgili görüslerini bildirdi. AK Parti Grup Baskanvekili Ragip Dost; “Rabbim nice bayramlara saglikla ulastirsin. Basta sehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerimizin günlerini kutluyorum. Annelerimiz için baskanim da sag olsun bütün annelerimize çiçek ikraminda bulundugu için tesekkür ediyorum. Hep ilklere imza attigi için baskanim rabbim devamini getirsin diye dua ediyorum. Hakikaten Talas, güzel isler yapiyor. Baskanimin bu konuda önü açik. Dualarimiz ve desteklerimiz kendisiyle. Kültür sanat faaliyetleri gibi çalismalarla Talas her platformda ulusal alanda ön plana çikariyor.” diye konustu.

IYI Parti Grup Baskanvekili Mustafa Çaliksoy da, “Geçmis bayraminizi en içten dileklerimle kutluyorum. Sefkatin, en derin sevginin, engin hosgörünün, cennetin ayaklari altina serildigi, layikiyla hak eden basta sehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerimizin gününü kutluyorum.” seklinde konustu.

MHP Grup Baskanvekili Murat Ilhan ise, “Bütün belediye personelimizin meclis üyelerimizin geçmis bayramini tebrik ediyorum. Sehit annelerimiz basta olmak üzere de bütün annelerimizin gününü kutluyorum.” ifadelerini kullandi. CHP Grup Baskanvekili Ahmet Yörenç de; “Insallah daha güzel bayramlarda saglikli bir sekilde bulusmayi temenni ederim. Ayrica en basta sehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerimizin de günlerini kutlarim. Bu konuda baskanimiza da çiçek dagitimi için tesekkür ederim.” dedi.

Daha sonra konusan Baskan Yalçin ise Cumhuriyet’in kurulusunun 100. yili olan 2023’e yogun sekilde hazirlandiklarini belirterek, “Önümüzdeki yaz en önemli yazlardan biri. Cumhuriyetimizin 100. yilina hazirlanildigi bir dönemde biz de ne yapsak yerinde ve azdir diye düsünüyoruz. O nedenle yatirimlarimizi hem belediye açisindan hizlandirmak hem de hayirseverlerimizin yatirimlarini Talas’a cezbetmek adina bir takim gayretlerimiz sonuç verdi. Hayirsever Mehmet Altun Bey’in Kayseri’ye yaptiracagi 10 okulun 4’ünü Talas’a kazandiriyoruz. Millet Bahçesi’ndeki anaokulu ile ilkokulun ihalesini yaptik. 27 Mayis’ta temeli atilacak. 20 Mayis’ta da Mehmet Karamercan tarafindan Mevlana Mahallesi’nde yapilacak kütüphanenin temeli atilacak. Yunus Büyükkusoglu hayirseverimiz Yukari Talas’ta Engelli Rehabilitasyon ve Gündüz Yasli Bakim Evi yapacak. Protokolü kendisi imzalayip bize gönderdi. Seneye de insallah sekillenerek Talas’ta bir merkeze sahip oluruz. Ayrica alzehimer merkezini kazandirma çalismalarimiz sürüyor” ifadelerini kullandi. Toplantinin sonunda meclis üyelerine Baskan Yalçin tarafindan Talas’in endemik bitkilerinden olusan çiçek sepeti verildi.

Kaynak: İHA