Samsun'da 9 Bin 200 Engelli Evde Bakim Destegi Aliyor

Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü tekin Balci, il genelinde 9 bin 200 kisiye evde bakim hizmeti ücreti ödendigini ve 724 engellinin de engelli bakim merkezlerinde hizmet aldigini açikladi.

Samsun'da 9 Bin 200 Engelli Evde Bakim Destegi Aliyor
Engelliler Haftasi etkinlikleri Samsun’da Atatürk Aniti’na çelenk sunumu ile basladi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünün Atatürk Aniti’na çelenk sunumu ile baslayan tören saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam etti. Tekin Balci, törenin ardindan Samsun’da engellilere yapilan hizmetler hakkinda bilgi verdi.

“Samsun’da 9200 engelli evde bakim destegi aliyor”

Ilde engellilere yönelik yürütülen faaliyetler hakkinda bilgi veren Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü tekin Balci, “Güzel bir günde Engelliler Haftamizin baslangicini yaptik. Bu yil Engelli Haftasi kutlamasini 1 haftaya yaydik. Etkinlikler hafta boyunca her gün devam edecek. Bakanligimiz her zaman engellilere verilen hizmetlerin iyilestirilmesi için çalisiyor. Amacimiz; engellilerin toplum içerisinde kendilerine saygin bir yer bulmalari, istihdamda yer almalari ve sosyal hayata katilmalaridir. Engellilerin bakima ihtiyaci varsa evde bakimlarini sagliyoruz. Bu amaçla Samsun’da 9 bin 200 engelli vatandasimiza evde bakim ücreti destegi sagliyoruz. Evde bakim saglamakta yetersiz kalinirsa engellilerimizi özel bakim merkezlerinde bakiyoruz. Samsun’da 7 özel bakim merkezinde toplam 724 engellimize 7/24 hizmet veriyoruz” dedi.

Etkinlikler 1 hafta boyunca ilçe genelinde devam edecek.
Kaynak: İHA