Marmaris Açiklarinda 'Hayalet Vatoz' Sürprizi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde yasayan 55 yasindaki denizci ve sörfçü Hamdi Çakiroglu, oglu Necati Çakiroglu ile çiktigi tekne gezintisinde okyanusta yasadigi bilinen Manta Ray (Hayalet Vatoz) baliklarinin sürüsüne denk geldi. O anlari cep telefonunun kamerasi ile kayda alan baba-ogul daha önce bu tür bir deniz canlisina rastlamadiklarini belirtti.

Marmaris Açiklarinda 'Hayalet Vatoz' Sürprizi
Marmarisli Hamdi Çakiroglu kendi tekneleri ile hafta sonu deniz gezintisine çiktiklarinda Marmaris Çiftlik koyu açiklarinda daha çok Endonezya ve Okyanus açiklarinda görülen 5 metrelik dev kanatli baliklari görünce cep telefonu ile görüntü alarak yakin çevrelerindekiler ile paylasip, bu baliklarin bu bölgede görülmesine sasirdiklarini dile getirdi.

Köpek baliklari ile ayni familyadan olan Manta Ray (Hayalet Vatoz) baliklarinin genelde yalniz baslarina okyanusta ve tropik sularda yasadigini bildigini belirten Çakiroglu, "Daha önce tek, ya da sürü halinde hiç görmemistik. Çiftlik Kadirga açiklarinda denizdeydik, uzakta bir balik sürüsü oldugunu fark ettim. Yakinlarina gidince hangi cins balik oldugunu görünce çok sasirdik. Mantalardan bazilari havaya siçrayip taklalar atiyorlardi, Çok ilgimizi çekti telefonumuz ile çekebildik. Ben Marmarisliyim. Daha önce bu baliklarin burada yasadigini bilmiyordum, ilk defa gördüm" seklinde konustu.

Denizde en az 15 adet Manta Ray (Hayalet Vatoz) sürüsü görsel sölen olusturdu.
Kaynak: İHA