Konyalilar Cami Kurban Bayrami'nda Ibadete Açiliyor

Geleneksel Osmanli mimarisinde tasarlanan Konyalilar Cami’nin yapim çalismalarini inceleyen Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, caminin 8 Temmuz’da Kurban Bayrami arifesinde hizmete açilacagini duyurdu.

Konyalilar Cami Kurban Bayrami'nda Ibadete Açiliyor


Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, ilçesinde yapim çalismasi devam eden Konyalilar Cami’nde incelemelerde bulundu. Baskan Tütüncü’ye, Baskan Yardimci Sabahat Adanir, Fen Isleri Müdür Ali Aslan ve Park Bahçeler Müdürü Muhammed Ahmet Demirtas eslik etti. Konyalilar Cami’nin yapim çalismasi hakkinda bilgi alan Baskan Tütüncü, ilçeye kalici bir eser daha kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi. Baskan Tütüncü, “Zamana bir mühür niteliginde bir eserimiz daha vücut buluyor. Bir projemiz daha hayata geçiyor, bir hayalimiz daha gerçek oluyor. Biz yillar yillar sonra bile hatirlarimizi yasatacak, insanliga fayda saglayacak kalici eserler pesinde bir belediyecilik yapiyoruz, bizim belediyeciligimizin temelinde bu var. Bizim yaklasimimiz, eser belediyeciligi, hizmet belediyeciligi, asirlara dönemlere mühür vurma belediyeciligidir” diye konustu.



“Sehrimizin sanat tarihine bir mühür”

“Konyalilar Cami, çevre yolunda bir güzellik abidesi olarak yükselen bir mabet, uzun yillar boyunca çalisma arkadaslarimizin emeklerini, hatiralarini yasatacak.” diyerek sözlerine devam eden Baskan Tütüncü, “Buna ben yürekten inaniyorum. Burada çok büyük emekler var. Benim geceyi gündüze katan ekibimin burada çok büyük emekleri var. Bu emeklerle birlikte simdi bu yapi, arkadaslarimizin emeklerini uzunca yillar yasatacak. Mahallemize bir güzellik, sehrimizin sanat tarihine de bir not düsülmüs olacak. Bu harikulade eserimiz insallah 8 Temmuz’da saat 14.30’da açilacak. Arife gününde, maneviyatin zirve yaptigi anda camimizin cemaatle bulasacak olmasi, sehre kapilarini açacak olmasi büyük bir iftihar vesilesi. Konyalilar caminin ismi itibariyle önemli oldugunu düsünüyorum. Konyali hemsehrilerimizin adini yasatacak bu cami onlarin bu mahalleye, Kepez’e, Antalya’ya kattiklari degere isaret etmesi bakimindan da çok kiymetli Bu bakimdan da Konyalilar Cami’ni çok önemsiyorum. Emegi geçenlere çok tesekkür ederim. Burada çok büyük emek var. Onlarin emeklerini yillar yillar boyunca bu eser unutturmayacak. Konyalilara sükranlarimizi sunuyoruz. Onlarin mahallesinde, vaktiyle onlarin yaptigi caminin yerine simdi güzel bir sanat eserini hep birlikte insa ettik. Emegi geçen isimsiz kahramanlara da çok tesekkür ederim. Allah hayirlarini kabul etsin“ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA