Is Bankasi'nin Aktif Büyüklügü 1 Trilyon TL'ye Ulasti

Türkiye Is Bankasi, aktif büyüklügünü Mart 2022 itibariyla 1 trilyon TL seviyesine yükseltti.

Is Bankasi'nin Aktif Büyüklügü 1 Trilyon TL'ye Ulasti


Türkiye Is Bankasi 2022 yilinin ilk üç aylik finansal sonuçlarini açikladi.

Buna göre, Mart 2022 itibariyla bankanin nakdi kredi hacmi 556,8 milyar TL, gayrinakdi kredi hacmi 209,5 milyar TL’ye yükselirken; ekonomiye saglanan toplam kaynak tutari 766,3 milyar TL düzeyine ulasti. Is Bankasi Genel Müdürü Hakan Aran, 2022 yilinin ilk üç aylik finansal sonuçlarina iliskin degerlendirmesinde, “Kapsayici ve katilimci bir yaklasimla sürdürülebilir deger olusturmaya bu dönemde de devam ettik. Dinamik is modelimiz ile modern ve saglam teknoloji altyapimizin yani sira sahip oldugumuz degerlerle, saglikli büyüme stratejimiz dogrultusunda ekonomiye kesintisiz destek vermeyi sürdürüyoruz” dedi.



Güvenilirliginin yani sira kaliteli hizmet anlayisi, yaygin dagitim agi ve dijital temas noktalari ile tasarruf sahiplerinin öncelikli tercihi oldugu belirtilen bankanin toplam mevduat hacmi, Mart 2022 itibariyla 667,2 milyar TL seviyesinde gerçeklesti. Türk parasi mevduat hacmi 2021 yil sonuna göre yüzde 33,1 oraninda artarak 223,1 milyar TL’ye, Türk parasi ticari mevduati ise yüzde 76’lik artisla 85,6 milyar TL’ye ulasti.

Yilin ilk çeyreginde 8,4 milyar TL düzeyinde net kâr elde eden Is Bankasi’nin özkaynak büyüklügü 108,4 milyar TL’ye yükseldi. Bankanin sermaye yeterliligi rasyosu, saglam finansal yapisinin desteginde yüzde 23,5 düzeyinde gerçeklesti.

Banka, yastik altinda tutulan altinlarin ekonomiye kazandirilmasi amaciyla Hazine ve Maliye Bakanligi’nca devreye alinan, Istanbul Altin Rafinerisi tarafindan olusturulan Kuyumcu Altin Degerleme Sistemi’nde altin kaydilestirme islemini gerçeklestiren ilk özel banka oldugu belirtildi. Ayrica, sürdürülebilir bir gelecek olusturma vizyonuyla uluslararasi inisiyatiflerine bir yenisini daha ekleyen banka, Birlesmis Milletler Çevre Programi Finans Girisimi bünyesindeki Net-Sifir Bankacilik Birligi’ne üye olarak karbonsuz ekonomiye geçisi desteklemeyi taahhüt etti.
Kaynak: İHA