Erzincan'da Günübirlik Kiralanan Evlerde Denetim

Erzincan’da polis ekipleri tarafindan günübirlik kiralanan evlere yönelik denetim gerçeklestirildi. Yapilan denetimde 1 isyerine ruhsatsiz faaliyet göstermekten ve Kimlik Bildirim Sistemi’ne müsteri girisi yapmamaktan dolayi islem yapildi.

Erzincan'da Günübirlik Kiralanan Evlerde Denetim
Içisleri Bakanligi, Emniyet Genel Müdürlügü ve Jandarma Genel Komutanliginca yurt genelinde günübirlik kiralanan evlerde denetim gerçeklestirildigini duyurdu. 7 bin 286 ekip ve 26 bin 412 personelin katilimi ile gerçeklestirilen denetimlerde 6 bin 747 günübirlik isletici ve bu isleticilere ait 17 bin 564 günübirlik ev kontrol edildi. 267 günübirlik isletmeciye “1774 Sayili Kimlik Bildirme Kanunu’na muhalefet etmekten idari yaptirim uygulanirken, 54 günübirlik isletmenin kapatilmasi için de islem yapildi. Denetimlerde 5 adet ruhsatsiz tabanca, 2 adet av tüfegi, 1 adet kurusiki tabanca ile muhtelif miktarda uyusturucu madde ele geçirildi. Ayrica adli mercilerce 2 yila kadar hapis cezasi ile aranan 11 sahis, 2-5 yil arasi hapis cezasi ile aranan 4 sahis, 5-10 yil arasi hapis cezasi ile aranan 3 sahis, 10-20 yil arasi hapis cezasi ile aranan 1 sahis ve yakalama emri ile aranan 584 sahis olmak üzere toplam 603 aranan sahis yakalanarak gözaltina alindi.

Erzincan’da da Il Emniyet Müdürlügüne bagli 10 ekip ve 21 personelin katilimiyla huzur ve güven uygulamasi dâhilinde günübirlik kiralanan evlere yönelik es zamanli olarak denetim gerçeklestirildi.

Polis ekipleri tarafindan 12 konaklama tesisi denetlenerek 30 sahsin sorgusu yapildi. Yapilan denetimde 1 isyerine ruhsatsiz faaliyet göstermekten ve Kimlik Bildirim Sistemi’ne müsteri girisi yapmamaktan idari para cezasi uygulandi.
Kaynak: İHA