Edirne'de 'Karayolu Trafik Haftasi' Etkinlikleri

Edirne’de "Karayolu Trafik Haftasi" etkinlikleri çerçevesinde vatandaslari bilgilendirmek amaciyla stantlar kuruldu. Kentin en islek noktalarindan birisi olan Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen etkinlikte vatandaslar çesitli brosür ve materyallerle bilgilendirilirken, çocuklara ise çesitli hediyeler dagitildi.

Edirne'de 'Karayolu Trafik Haftasi' Etkinlikleri
Karayolu ve Trafik Güvenligi Haftasi nedeniyle Edirne’nin en islek noktalarindan olan Saraçlar Caddesi’nde Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi, AFAD Il Müdürlügü ekipleri tarafindan vatandaslari bilinçlendirme amaçli trafik stantlari kuruldu.

Ayrica stantlari ziyaret eden vatandaslarin çocuklarina boyama kitabi, defter, kirmizi düdük ve çesitli hediyeler dagitilirken, annelere ise Kadin Destek Uygulamasi (KADES) ile ilgili brosür verilerek tanitildi.

"Belediye kaldirim yaparken bizleri de düsünmeli"

Stantlari ziyaret eden vatandaslardan Fevziye Türe, "Engelli vatandaslarin çektigi zorluklari torunum oldugu için ben de biliyorum. Bebek arabalarini götürürken ya da biz pazar arabalarini götürürken zorluk yasiyoruz. Bazi yerlerde kaldirimlar dolu oluyor. Hem de kaldirimda rampa yok çikmaya yer bulamiyoruz. Belediyenin sorunu bu kaldirimlari yaparken onlari da düsünmeleri lazim" dedi.



"Trafikte biz de saygi istiyoruz"

Standi ziyaret eden Edirne Engelli Gönüllüleri Dernegi Baskani Serpil Erkenci, "Engelliler olarak bizim de onlardan ve sürücü adaylarindan istirhamlarimiz olacak. Bizler yola çiktigimizda sürücü arkadaslarimiz bizlere sürekli korna çaliyor. Aslinda bilmiyorlar ki kaldirimlari kullanamiyoruz. Bindigimiz kaldirimlardan inemiyoruz. O yüzden trafikte biz de saygi istiyoruz" dedi.

Kizi ile birlikte dolasmaya çikan vatandaslardan Duygu Eryaman Yilmaz, polis, jandarma ve AFAD ekiplerinin bu sekilde etkinlikler yaparak bizleri bilgilendirmesi çok güzel. Arkamizda ve yanimizda olduklarini bize sürekli gösteriyorlar. Çocuklarimiz da bu sekilde bizlerle birlikte daha fazla bilgilenmis oluyorlar" dedi.

Kaynak: İHA