Balikçilarin Ag Bakim Mesaisi

Denizlerde av yasaginin baslamasinin ardindan Ordulu balikçilar, kiyiya aldiklari aglarin tamirini yapmaya basladi.

Balikçilarin Ag Bakim Mesaisi
Denizlerde 1 Eylül tarihinde baslayan av sezonu 15 Nisan’da sona erdi. Ordu’da balikçilar, teknelerden indirip kiyiya aldiklari aglari tamir etmeye basladi.

Aglarin yirtik yerlerini örüp bir sonraki avlanma sezonuna hazir hale getirmek için çalisan balikçilar, bu islemlerin sezon basina kadar devam edebildigini, bir süre sonra da teknelerin bakima alinacagini söyledi.



“Havalarin düzelmesi ile aglarimizi bakima aldik”

Yaklasik 35 yildir balikçilik yapan tekne sahibi Birol Karadeniz, “Allah’in izni ile sezonu bitirdik ve su anda da hamsi ve istavrit aglarimizin bakimlarini yapiyoruz. Ayni zamanda havalarin düzelmesi ile teknelerin de bakimlarina basladik. Hem ag yapiyoruz hem de diger hazirlik islemlerimizi devam ettiriyoruz” dedi.

Ag islemlerinin 15 kisilik ekip ile 2 ay kadar sürecegini ifade eden Karadeniz, ”Insallah yeni sezona hazirlaniyoruz. Su anda yeni sezon için konusmak da erken, balik için bir sey diyemiyoruz. Geçtigimiz sezon sükürler olsun ama son zamanlardaki artan maliyetler bizleri biraz zorladi. Yeni sezonda da biraz zorlanacagiz gibi görünüyor” diye konustu.



“Yaklasik 2 aylik ag bakim isimiz var”

Murat Sener isimli balikçi sezon hazirligi kapsaminda ag bakimlarini yaptiklarini ifade ederek, “Allah izin verirse tekneler ve aglar bakim yapiliyor. Yaklasik bir aylik isimiz var, sabah erken saatlerde gelip aksama kadar çalisiyoruz. Sezonda yirtilan aglari bu zamanda onariyoruz. 1 Eylül tarihinde insallah denizlere yeniden açilacagiz” seklinde konustu.

Yaklasik 42 yildir denizlerde olan Erol Kaya isimli balikçi da ag ve gemi bakimlarinin yapildigini, yeni sezona hazirlandiklarini söyledi.

Kaynak: İHA